zondag 13 januari 2013

Ik hou het niet meer uit, ik ruik het voorjaar.. maar ben bezig de tuin een winterbeurt te geven :))
Gisteren een kar vol boomafval uit de tuin gehaald, takken, takken, takken van de Vlier vooral. Erg mooi hoor die Vlier en ook haar producten maar een tuin met alleen maar Vlieren is toch echt niet de bedoeling. Vandaar even de grote zaagbeurten.

Gisteren even langs Welkoop gegaan daar stond een sierhoenders-club, leuk hoor de kakelende hanen hoorde je al bij binnenkomst. Er lagen al weer boekjes om zaaigoed te bestellen, dat vind ik altijd erg leuk om in te zien. Gelijk maar de eerste zaden gekocht. Te vroeg, ik weet het, maar ik kon het niet laten.

Al jaren hou ik tuindagboeken bij. Niets leuker dan de jaren even naast elkaar te leggen, wat was het weer, welke activiteiten deed ik rond die tijd en wat zag ik allemaal voor bijzonderheden, ook buiten de tuin.

Gisteren bijvoorbeeld 3 reeën gezien in het natuurgebied, gelukkig zagen de honden ze niet. Pfff.  Witte reiger (al niet meer zo bijzonder), staartmezen, roodborstjes in de tuin.

We hebben sinds een aantal weken de Pindakaas buiten hangen voor de vogels. Niet aan te slepen!


Voor de rest is het hier in huis lekker druk, zit tussen de rommel m'n blogje te schrijven. Er liggen boekjes, her en der, de kratjes met speelgoed staan beneden en er is een heus kasteel gebouwd.

 Een fijne zondag nog!

Juffrouw Waardvleugel

9 opmerkingen:

 1. En dat is goed te merken aan de lijn is het nu even stil hi. Hi gr marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ondanks de vorst ook hier voorjaars-tuin-kriebels hoor! Leuk om weer zaadjes te kopen en je alvast te verheugen op een nieuw seizoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het weer was(is) heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Vorige week bloeiden de eerste sneeuwklokjes volop terwijl de rozen ook nog bloeiden... Ik verlang heel erg naar het voorjaar, maar ik ben realist genoeg om te weten dat er nog een flinke portie winterweer kan komen...of misschien niet...
  Een fijne zondag en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eigenlijk wil ik eerst nog minstens een maand sneeuw en dan vind ik het nog vroeg genoeg voor het voorjaar. Maar ja dat hebben we allemaal niet voor het zeggen, gelukkig! Mooie luxe pindakaashouder heb je. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach het heeft met het licht te maken... Sneeuw mag er van mij ook nog in bakken komen hoor!

   Verwijderen
 5. oh, pindakaas voor vogels, wat een verwennerij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi, leuk dat je op mijn blog was. Een eigen blogboek kun je laten maken via www.blog2prit.com
  Als je je eigen blognaam intikt kun je al gelijk, zonder iets te hoeven kopen, zien hoe het gaat worden! Het wordt in Amerika gedrukt. Best prijzig, maar erg de moeite waard! Succes ermee! Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor zaden kopen is het niets te vroeg hoor. Lees maar even in ons favoriete boek van Alma en Doortje. En kijk eens even op haar blog, zij is al aan het zaaien. Binnen natuurlijk, dat kun jij ook..... Groet @

  BeantwoordenVerwijderen