woensdag 28 november 2012

Openbare zwemles

Vandaag naar de openbare zwemles geweest van Jasmijn. Want het gaat erg goed met zwemmen, ze zit al in het IJsberen-bad. Wat wordt ze groot. Ze ging ons parmantig voor naar de kleedruimtes en kleedde zichzelf om in een van de aparte zwemhokjes.

Ze ging ons voor naar haar plek in het bad waar de juffrouw ook al gauw naar toe kwam en een aantal andere kindjes, 5 stuks. Bijna een privé-les. Het kurkje ging om, een oranje, met 3 kurkjes. Niet de gele met 4 kurkjes, zover is ze al.

Er werd naar hartenlust gezwommen. Nu gaan we twee baantjes zonder kurkje zwemmen zei de juf, kan je dat Jasmijn? Nee, zei Jasmijn. Proberen maar zei de juf, ik blijf meelopen aan het randje. Hup daar ging ze, en natuurlijk ging het goed. SUPER ging het!


Tegenwoordig moeten de kindjes al kunnen duiken voor hun A-diploma. Duiken en onder een mat door die door de juffrouw werd vastgehouden. Hup, daar ging Jasmijn weer.

Ze zwom een beetje scheef onder water en de juffrouw vroeg of ze haar ogen open had. Nee, zei Jasmijn, want dan loopt mijn hoofd vol!

Is dat niet schattig?!De juffrouw zei dat het wel kon en dat ze even met haar ogen moest knipperen, want dan
ging het water er vanzelf uit.

De volgende sprong zwom ze recht met de
ogen open dus. Knap he?!

Na de Kerstvakantie mag ze weer verder naar
het volgende groepje.

Trots als een Pauw zijn we, met de zomer van 2013 kan ze vast lekker zwemmen.
Weer een zorg minder.

Groet van Juffrouw Waardvleugel

3 opmerkingen:

  1. Wat goed al doet ze het en wat staat ze daar dapper aan de kant om te duiken erg leuk hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad een hele zorg minder als ze dat kan. Wat wordt ze groot. En dat van dat hoofd vollopen: daar heeft ze helemaal gelijk in, zo voelde ik dat ook altijd... @

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk dat de kleine meid zo goed bezig is met het zwemmen. Het is heel nodig dat kinderen goed leren zwemmen. Iedere keer een stapje verder en ineens kunnen ze het. Fijn dat je zo genoten hebt van die kijk les. Groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen