dinsdag 20 november 2012


Van de week 'Boer zoekt vrouw' gekeken? Ik wel, ben er dol op. Sowieso op het boerenland. 7 Jaar geleden vanuit Amsterdam naar deze streek gekomen. En toen is de liefde voor het boerenleven die er natuurlijk al wel was en sluimerde alleen maar groter geworden.
Ik hou van de stilte, de geur van mest, het pure ' back to basic'. Maar ook van het geluid van trekkers, de weidevogels, de koeien.


Ja natuurlijk was het wennen, in die zin dat je er rekening mee moet houden dat op zondag de wereld gewoon stil staat. Geeft niets er is ook in stilte genoeg te doen.
Ik roep altijd dat ik in een volgend leven boerin word, of boswachter of hovenier. Lijkt me ZALIG. Tegelijkertijd vraag ik me af hoe ik nu toch achter dat bureau op die plek terecht ben gekomen?!

Ik weet niet of meer mensen dat hebben, het gevoel na 3 weken vakantie dat je wordt opgesloten, het happen van frisse lucht een bijzaak wordt in plaats van hoofdzaak? Terwijl de baan toch ook prima is.

Ik vind dat mensen hier meer oog hebben voor elkaar, al was het voor sommige buren wel erg verrassend dat we uit de grote stad kwamen. Een enkeling zei ook dat het niets zou worden.
Maar ik roep dan altijd dat een mens overal kan wennen, gewoon omdat je simpelweg jezelf altijd meeneemt.


Een mooie uitdrukking uit de nabeschouwing van 'Boer zoekt vrouw' is:
   "Als je tevreden bent, ben je schatrijk. Als je het niet bent, ben je straatarm."
Ik sluit me daar dubbel en dwars bij aan!

Groeten van Juffrouw Waardvleugel

5 opmerkingen:

 1. ja zo is het, ik heb BZV zeker gekeken en van genoten. het boerenleven spreekt mij enorm aan alhoewel ik het misschien wat verheerlijk hoor...zou best kunnen. ik woon in Den Haag..nou ja...niet echt boers te noemen ;) maar als ik naar de rust zou willen verhuizen moet ik een andere partner gaan zoeken want manlief, een echt stadsmens, ziet dat helemaal niet zitten. Hihi dat is natuurlijk ook niet mijn bedoeling dus zoek ik in en rond Den Haag de rust op! Klinkt misschien gek maar er is ook veel rust in en rond Den Haag.Maar zoals jij...echt in de rust leven lijkt mij heel gezondmakend en fijn...ik zou het wel weten ;) Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. woon ook op een dorp maar ben dan ook niet anders gewend, lijkt me dat beide zijn voors en tegens hebben, op een dorp is het vaak ons kent ons en denken vaak alles van elkaar te weten, de beruchte dorps roddels volgens mij is het in een stad weer minder, daar hoor je vaak dat ze geeneens weten wie hun buren zijn ha ha
  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige woorden hè? Ze waren mij natuurlijk ook opgevallen. Het platteland is zalig, wij hebben gelukkig dat huisje... Groet @

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is heerlijk om in een dorp te wonen. Zou niet anders willen.
  Het boerenleven is voor mij heel gewoon. Veel platteland om mij heen een paar kleine steden dicht bij en ook nog vlak bij de Waddenzee. Ja, het leven is hier goed!
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik woon in de stad maar heerlijk aan de rand onze buurt is ook een soort dorp maar ik kan ook genieten als ik bij mijn zus ben op het boerenland dus ik heb geluk dat het beide kanen ja alles heeft zijn voors en tegens Gr. Marloes

  BeantwoordenVerwijderen