dinsdag 13 november 2012


Vondsten ik ben er gek op. Mooier dan menig aangeschaft ding, ik kan verrukt kijken en speuren naar allerhande botjes en schelpjes en daarbij bedenken dat ' the circle of life' voor ons mensen nog zoveel verrassingen en onwetendheden heeft.

Ik huiver bij genetische manipulatie. Want weten we waar we mee bezig zijn? Vandaag een groot artikel in De Volkskrant...over de gentech-muggen ingezet tegen dengue. Ik ben er niet zo blij mee. Misschien komen we er over lange tijd achter dat we toch niet hadden moeten manipuleren!
En wat dan? Kunnen we nog terug?

Terug naar mijn blijheid en verwondering over de natuur. Of het nu om schelpen gaat of veertjes, als ik ze zie liggen, buk ik en ga rapen. Gevolg: tientallen veren en veertjes in een glazen pot en schelpen op de rand van de wc, in potjes, keurig gerangschikt. Inmiddels beschik ik naast de schelpen van een bepaalde soort ook over het fossiel daarvan. PRACHTIG!


Ik ben ook dol op allerhande skeletjes, ik heb er ook een aantal vooral koppen van vogels spreken me aan. In huis heb ik dan ook menige stolp met dit soort materiaal staan. Ik ben er nog steeds erg verrukt van. Vergelijken in boeken, om precies te weten te komen van welke soort dit een skelet is, dromen en koesteren, oppakken en verwonderen. Ben ik de enige die dit heeft of zijn er bloggers die ook zo verzot zijn op dit soort zaken? Leuk als je even reageert.


Groet, Juffrouw Waardvleugel

2 opmerkingen:

  1. Ja het zijn de wonderen der natuur en iedere keer weer een verrassing

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Genetische manipulatie. Ik moest ook huiveren bij dat artikel over muggen. Inderdaad, kunnen we nog terug? @

    BeantwoordenVerwijderen