woensdag 5 december 2012

Op woensdag probeer ik net iets meer dan de andere doordeweeksedagen te genieten van huis en haard (inclusief de polder). Vanochtend de dag begonnen met even lekker met de honden door de polder te lopen. Ik zie dan bijna nooit een andere wandelaar en dat is heerlijk, want je waant je even alleen op de wereld (behalve de honden dan natuurlijk;)).
Het enige dat lastig is, is de natte grond en de blubber die dan natuurlijk ook op de honden en uiteindelijk op mij komt. Mijn auto probeer ik schoon te houden, maar dat is een onmogelijke taak.
Onderstaand nog een paar foto's die ik geschoten heb. Mooi he?!

Vandaag trouwens een spannende dag voor velen, Sinterklaas komt immers. Ik vind het een prachtig feest. Gisteren op de radio nog even kort een discussie gehoord over Zwarte Piet, natuurlijk weer de vraag of dat zo maar kon, dat zwarte. En of we niet over moeten gaan tot beperkt zwart, bijvoorbeeld een paar vegen roet op de wang. Wat een ongelooflijke onzin is dat.
Beste mensen allemaal, Sint maar ook Piet (vooral zwarte Piet) is onderdeel van ons cultureel erfgoed. Laten we daar van af blijven. Het hoort er bij!

Voor straks dus een heel fijne middag en avond, hard zingen uit volle borst, misschien komt hij langs.

Groeten, Juffrouw Waardvleugel

4 opmerkingen:

 1. Ja dat gezeur iedere keer weer over zwarte piet, die vent heeft toch een heerlijk leven bij die Sint ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk dat je zo van huis uit in de natuur bent. Dat is één van de voordelen van op het platteland wonen. Het is wel ontzettend nat overal en dat brengt ook wel het nodige ongemak, maar vooruit, je kunt niet alles perfect hebben.
  Zwarte Piet moet zwart blijven. wat een gemekker ieder jaar weer...
  Hier sneeuwt het de hele morgen al. Mooi om naar te kijken, maar verder ben ik er niet zo dol meer op.. Straks moet ik wel naar mijn fitness.. dat moet per auto want het is wel een stukje rijden. Gelukkig zijn de winter banden op tijd van stal gehaald. Fijne dag en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willemien, hier alleen nog maar natte sneeuw en een waterkoude wind. Goed hoor dat fitnessen! Ik kom niet verder dan goede voornemens....;(

   Verwijderen
 3. En wat was het geweldig weer vanochtend. Mooie plaatjes hoor. Ik was op onze wandeling de camera vergeten maar het was een prachtig gezicht, die rijp op de heideplanten. @

  BeantwoordenVerwijderen