zondag 16 december 2012

Hij staat hoor, de kerstboom. In vervolg op mijn vorige blog heb ik een aantal foto's gemaakt van al de vogeltjes in de boom. Leuk he?!


Bij het opzetten aan mijn moeder gedacht. De laatste jaren vond ze het een heel werk, het opzetten van de boom, Joost onze zoon bracht uitkomst want die vond het leuk dit voor oma te doen. Ik heb toen wel eens gedacht (en ook gezegd) "Hoezo veel werk?"Maar ik merk dat ik er ook anders over ga denken. Wat een gedoe elk jaar weer: alles van zolder halen, checken op compleetheid, nadenken over waar dat verlengsnoer nu ook alweer was, het kleed voor om de voet, de kerstboomvoet zelf enz.

Er zullen mensen zijn die dit keurig bij elkaar hebben liggen, dat probeer ik ook, maar dat lukt toch niet helemaal.

Elk jaar weer (al 35 jaar) vraagt mijn man of we geen andere lampjes hebben en dan zeg ik (al 35 jaar) dat we dat niet hebben, en dat deze goed genoeg zijn..;)).


Elk jaar weer ben ik verrukt van de kerstvogeltjes die ik al heb. Traditie is inmiddels geworden dat er elk jaar tenminste 1 vogeltje bij wordt gekocht.

Ook de kerststal neer gezet. Zo'n oude, ook van mijn moeder geweest. Die foto's volgen nog, later deze week.

Jackie moet er aan wennen, interessant.. en is de boom ook goed genoeg om een plas tegen te doen?

Groeten,
Juffrouw Waardvleugel

7 opmerkingen:

 1. Mooi hoor en hier ligt ook weer een vogeltje te wachten en als Jacky het maar uit zijn hoofd laat om tegen die boom te plassen hi...hi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken je vogelmanie, maar dat die ook in de kerstboom werd voortgezet, dát wist ik dan weer niet. Ik heb ook nog wel een paar vogeltjes liggen. Ze komen jouw kant op.... @

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar een blog verhaal al niet goed voor is...Krijg je zo maar kerstboom vogeltjes van je zussen. Jacky zoekt maar een boom buiten uit. Ik vind al dat gedoe met een kerstboom ook veel te veel werk. Alles blijft voorlopig lekker op zolder....
  AL weer groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat leuk al die vogeltjes..hier heb ik er 1 in de boom, ook een oudje. hihi...je veraahl over de andere lampjes...al 35 jaar...daar moest ik toch wel erg om grinniken...herkenbaar! Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou hier ben ik dan even bij je langs komen wapperen! Gezellig jou vogeltjes zeg en misschien ben jij nu de eieren wel aan het uitpakken! hihihi leuk leuk!
  Natuurlijk ga ik je volgen gezellig! en wat heb je veel vogeltjes zeg!
  Ben nog niet zo ver naar beneden gegaan dus dat ga ik nu even doen.
  Fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh dat is ook wel heel gezellig een kerstboom met vogeltjes. Mooi!
  Gisteren heb ik de laatste kerstballen ingepakt (ze lagen nog op een groot dienblad om gesorteerd te worden in de doosjes van mijn man z'n overleden moeder), vandaag de kerstkaarten opruimen en dan is alles van kerst weg uit huis. Het was erg gezellig met de boom in huis (heb altijd een kitsch kerstboom op staan) maar nu is er weer plaats voor ander gezelligs. Ik ga binnenkort een grote dromenvanger maken voor in de gang, lekker bont, dat is de bedoeling ;).

  BeantwoordenVerwijderen