zondag 30 december 2012

Wolken en water..

Ik kan natuurlijk niet achterblijven bij zoveel moois, de foto's met wolken vliegen me om de oren. Nu wil het feit dat ik een aantal weken geleden een werkelijk prachtige zonsondergang heb gefotografeerd ... met wolken natuurlijk je raadt het al.

Prachtig he?! Vooral de kleur is GEWELDIG.
Dat hebben we wel een aantal weken moeten missen. Wat een regen is er gevallen en dan is er een overvloed aan wolken, van die grauwe grijze.

Bij ons in de polder is het echt heel erg nat. Voor ons huis is een stukje land (onland genaamd, omdat je er feitelijk niets mee kunt). In het begin dat we hier woonden dachten we, hoezo 'onland'?

Nu weten we wel beter. Het lijkt alsof we aan het IJsselmeer wonen. Wel heel prachtig toch.

Een veelheid aan vogels kabbelen rustig heen en weer op het eerdere stukje onland.  Wandelen met de honden op het stukje schapendijk kan al zeker een week niet meer. Ze kunnen er nu zwemmen.
Gisteren was het een goede dag, geen regen in ieder geval, dus hebben we een stuk van de tuin onder handen genomen. Winterklaar gemaakt (de winter is al begonnen maar goed), we konden niet verder omdat we simpelweg al het afval niet meer kwijt konden. Dus het volgende stuk doen we nadat we het groen naar de bio-afval hebben gebracht. Dat zal komende week zijn, nu maar hopen dat het weer beter wordt zodat we onze goede voornemens ook waar kunnen maken...

Een ieder die dit leest wens ik een gezellig oud en nieuw toe, tot 2013!

Juffrouw Waardvleugel

6 opmerkingen:

 1. Jouw foto's zijn schitterend! Het onland is nu prachtig met al dat water en ook de laatste foto toont een mooi stukje land dat niet te zien is. Beide foto's hebben echte Hollandse luchten.
  Tot volgend jaar en rustig aan met de oliebollen en het vuurwerk.. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een water weer ,maar ook mooie luchten ,ik vind het iedere keer zo indrukwekkend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's!
  En ja, wat een water he..gigantisch!
  Voor de water-vogels en de honden wel weer leuk! ;-)

  We wensen jullie ook een heel fijne jaarwisseling, en alle goeds voor het nieuwe jaar!
  Groetjs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor je reactie. Ben eerlijk gezegd niet zo van de winter. Wel van de natuur, maar dan toch liever zomer en voorjaar, en vooruit ook nog wel van een mooie herfst. Zal ook weer blij zijn wanneer de feestdagen voorbij zijn. Gewoon weer lekker in mijn ritme komen, want dat er is er uit met die gekke dagen. Overigens vermaak ik me wel met dit weer binnen. Schilder veel (voor mijn nieuwe expositie in maart), schrijf dagelijks aan mijn nieuwe boek en speel veel viool. Maar kan soms tandhakken naar het voorjaar. Heerlijk! Dank voor je bezoekjes aan mijn blog. Ik wens je een fijne jaarwisseling en een goed, maar vooral gezond 2013!
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wow, zo mooi! en vooral zo rood: geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen