vrijdag 5 april 2013

Lekker weekend!

Beetje druk gehad deze week en dat terwijl de maandag er als werkdag afviel. Wat dan overblijft zijn 4 hele drukke dagen. Ook 's avonds aardig druk. Maar goed het wordt gewoon weer weekend en dat is altijd fijn.

Het bloggen is er dus een beetje bij ingeschoten. Zo hier en daar een berichtje achtergelaten maar veel te weinig, sorry dus....;(( Inmiddels weer nieuwe volgers erbij, dat vind ik echt heel leuk, welkom dames! (ik denk dat het allemaal dames zijn)

Ik word ook ook zo af en toe gevolgd door vrienden die natuurlijk nieuwsgierig zijn maar geen volger worden in die zin dat je een leuk fotootje terugziet (jammer hoor beste mensen...). Bij twee vrienden afgelopen weekend gegeten en ik wil jullie graag het recept meegeven. Het was gewoonweg GEWELDIG LEKKER. Kijk maar even, natuurlijk geeft de mooi gedekte tafel ook 'trek'.



Het recept moet dan ook worden vermeld:
Ingrediënten:
500 gr magere runderlappen
1 ui
2 tenen knoflook
1 eetl kerrie
1 eetl sambal
1/2 dl ketjap manis
1 klein blikje tomatenpuree
2 dl kokosmelk
zout, peper, boter

Snij de runderlappen in blokken, zout, peper er over. De ui mag in grove brokken. Bak het rundvlees met wat boter bruin. Haal uit de pan. Nu de ui erin. En dan mag het rundvlees er weer bij. Voeg kerrie, sambal, knoflook toe, laat meebakken. Tomatenpuree even ontzuren (gewoon meebakken) en dan mag de ketjap en de kokosmelk erbij. Dikke deksel op de pan en 4 uur in de oven laten staan op 140 graden Celsius. Lekker met rijst, nog wat stokjes sateh, hete sperziebonen, zuur. Mmmmmm!

Groet van Juffrouw Waardvleugel
 

17 opmerkingen:

  1. Ik eet geen vlees dus sla het recept over haha
    Fijn en rustig wkend
    X Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O heerlijk. Ik wist niet dat je tomatenpuree moet ontzuren en dat dat kan door het mee te bakken. Weer wat geleerd. @

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeh klinkt lekker!! Onthouden voor als we terug zijn in NL, heb hier niet de juiste benodigdheden...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hhmm klinkt heerlijk :) Goed recept voor onze Indische liefhebber!! Dank voor het delen, fijne avond nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lijkt me erg lekker. Ik houd wel van pittig maaltje.

    Fijn weekend,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammer eet geen vlees misschien kan het met een vleesvervanger of groente

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. las ergens dat er nu ook al vega saté met pindasaus bestaat!

      Verwijderen
  7. hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    krijg nu weer honger hahaha
    zo'n beetje mn lievelings gerecht :-)

    fijn weekeinde,
    liefs, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Vast heel erg lekker. Het is gewoon heerlijk om met/bij vrienden te eten. De dagen vliegen om. Het is al weer weekend en dat terwijl het vorige nog maar net voorbij is. Geniet er van, het weer werkt ook wel mee denk ik. Groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er lekker uit,op de foto.
    En als ik het recept lees,lijkt het me nog lekkerder.

    Ik wens je een fijn weekend
    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ook ik eet geen dieren, dus geen recept voor mij.
    Maar de tafel ziet er mooi gedekt uit.
    Fijn weekend, lieve groet * Haakjuffie*

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Klinkt lekker, ga ik zeker een keer maken. Dit weekend wordt het nog een keertje snert.
    Ik wens je een fijn weekend na de drukke week.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat ziet er lekker uit en dank je voor het recept.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat ziet er lekker uit en dank je voor het recept.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jaaa lekker....ik hou van stoofschotels!
    Fijne avond!
    X Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. hmm...
    dank voor je reactie; geef je wens maar door..ik maak het voor je ..als dank voor je give away die ik kreeg!

    BeantwoordenVerwijderen