dinsdag 9 april 2013

Even bijpraten

Al enige dagen geen berichtjes van mijn kant. Dat zit zo: het wordt toch voorjaar en het hebben van een tuin heeft verplichtingen. Er is altijd wel wat op te ruimen. Of anders in te richten. Of op te vullen (aarde in dit geval, de honden willen nogal eens een gat graven op zoek naar muizen of mollen). En dan is er natuurlijk ook nog het zaaigoed dat ondanks het gebrek aan zon wel water behoeft. Dus minder tijd voor achter de computer. Wij houden van het buitenleven, sterker nog we hebben enige jaren geleden Amsterdam verlaten voor de Bommelerwaard.

En natuurlijk was het wennen, maar het wende snel. De rust, ruimte, het 'back to basic' gevoel, het is heerlijk. Inmiddels al volledig ingeburgerd. Ons huis is een dijkhuis, staat aan een binnendijk en is uit de jaren 20. Gewoon een lekker huis, niet super groot maar het past en het voelde al direct goed aan.
We hebben wel wat moeten opknappen en nog steeds vraagt het onderhoud en de gewilde veranderingen tijd en geld.

Onze laatste aanwinst is een kachelpijp op ons oude kacheltje, ooit gekregen van een vriend van schoonmoeder. Hij was er gek op, in de oorlog had het kacheltje voor veel warmte gezorgd. Het werd dan ook gekoesterd en kreeg een plek in de opslag op zolder. Zijn tijd zou wel weer komen...

Wij, gek op oude spullen zagen er jaren geleden al wat in, in het kacheltje en zetten het neer als sier op de meest uiteen-
lopende plekken: van oud huis naar een nieuwbouwhuis. Het verhuisde met ons mee en kwam weer in de opslag terecht totdat we op het idee kwamen van een open kapschuur met daarin een warmtebron: het kacheltje! De schuur was voor de zomer van 2012 een feit, het kacheltje werd neergezet maar van een aansluiting was het tot nu toe niet gekomen.

Maar afgelopen week had de klusser tijd, de aansluiting was er in een dag. Tja, en dan is het niet erg dat het geen goed weer is, want dan kan het kacheltje branden!
Afgelopen zaterdag hebben we heerlijk bij deze warmtebron gezeten. Lekker hoor, buiten zitten, een wijntje erbij en dan dromen van de zomer die nog komen moet en van kille avonden waarin we gebruik kunnen maken van het kacheltje. Ook Jacky had de warmtebron snel ontdekt. Nu moet er nog even kachelzwart op, dan is hij weer tip top.

Dat betekent wel weer een klusje erbij zo eens in de zoveel tijd, maar we hebben het er voor over.

Groet van Juffrouw Waardvleugel

21 opmerkingen:

 1. Heerlijk herkenbaar, genieten zoveel mogelijk buiten...Doen jullie goed
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig leuk hoekje hebben jullie zo gecreƫerd..
  Heerlijk om even mee te genieten!

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. of geen kachelzwart...
  staat zo ook geweldig !
  en veel mooier dan een moderne terras verwarmer !!

  super,

  liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is echt een toffe stoof
  Nog een moreke ( waterketel) erbovenop
  Of een casserol soep !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een enig kacheltje is dat, leve de nostalgie! En ik heb je prachtige brief voor de noteswap vandaag ontvangen, ben er nu nog duizelig van, haha. Erg creatief!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo; Ik kom even hier buurten!
  Zo'n leuk kacheltje erfden wij ook nog hier in t huis; t staat in de schuur te wachten op betere tijden. Nu ik het zo gezellig zie branden bij jou, zal ik er ook weer eens een plan voor verzinnen!
  Groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk leven. Zo'n kacheltje met een geschiedenis is wel heel bijzonder. En nu het warmte kan geven is het helemaal geweldig. Ja, een tuin geeft veel plezier, maar er moet wel wat gebeuren... Gelukkig wordt het weer nu aantrekkelijker. Ik ben vanmorgen ook bezig geweest en het is nog lang niet op orde. Komt wel.. Fijne dagen en geniet in de Bommelerwaard. Ik heb als kind een jaar in Aalst gewoond.. Mijn vader wilde toch liever in het Noorden wonen en dan ga je als kind mee....
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. GAAF!! Dat ziet er heel gezellig uit, past daar perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O geweldig, hij is eindelijk aangesloten, eigenlijk op het goede moment. Ik wens je heerlijke uren bij die kachel. Doet de wifi het daar ook al? @

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lekker knus zo samen met een lekker glas voor de kachel.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is nog eens leuk,zo'n kacheltje.
  En er zit dus een heel verhaal achter.
  Leuk hoor,dat je in een dijkhuisje woont.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat gaaf zeg, dat oude kacheltje. En zo mooi dat het weer gebruikt wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat geweldig dat dit kacheltje met zijn bijzondere verhaal nu zo'n leuk plekje heeft gekregen! Geniet ervan, en veel plezier in de tuin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een super idee! Wij hebben het zelfde kacheltje jaren als houtkachel gebruikt en het geeft echt veel warmte. Dit is top zo in je overkapping! Ben wel een beetje jaloers hoor want op mijn postzegel kan dat helaas niet dus nog even binnen vertoeven dan maar!
  Fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Daar zou ik ook snel aan kunnen wennen, gezellig zo'n kacheltje buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. hee, wat een onwijs mooie kachel!
  En je hebt gelijk hoor.. lekker buiten genieten zodra het kan. Heerlijk xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wat een mooi kacheltje en een heerlijke warmte bron.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zie je al helemaal zitten bij dit gezellige kacheltje met een glas wijn in je hand, fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ziet er mooi uit. X Marieke

  BeantwoordenVerwijderen