zondag 21 april 2013

Parijs

Vanochtend liep ik nog op de Champs Elysee in Parijs en nu weer thuis achter de PC. We waren er 3 dagen, flink gelopen, veel gezien. De laatste keer Parijs was zeker 20 jaar geleden. Wat een tijd hè?

Ons hotel was prima en lag aan de rand van Parijs, net niet binnen de ring. De trein en de metro namen we dus om in het centrum te komen. Prima reizen hoor, spreekt voor zich. Er is een wereld boven de grond en eronder. Wat een mensenmassa! Veel bedelaars gezien, volgens mij veel armoe.

Maar ook puissant (mooi woord, ik kwam er zomaar op) rijken! Koffie/thee/wijntje/bier op het terras, daar betaal je al gauw 5 tot 7 euro voor, ongehoord eigenlijk. In het Quartier Latin en Mont Parnasse lekker rondgelopen. Zo hier en daar wat gekocht. Me wel een beetje ingehouden hoor.
Op de Rue Lafayette, op weg naar het warenhuis, gestuit op een tweede hands marktje. Alleen echt peperduur!! Wel mooie dingen gezien en prijzen gevraagd om vervolgens hoofdschuddend door te lopen. Tot dat ik een koffertje met oude postzegels zag: 30 stuks voor 3 euro. En tja, lekker gegrabbeld. Marloes al snel ook grabbelend ernaast. De mannen dachten "wat nu weer?!" ... belachelijk vond Rob het, want wat heb je nou aan oude postzegels....


Veel zeiden wij, lekker bijplakken op snailmails, of bewaren in een mooi doosje. Kijk maar eens wat mooi, zelfs een weidevogel ontdekt.


Ook twee grote vellen vol andere zegels meegenomen (hond en vogels). Voor 5 euro totaal. Erg tevreden en een lachbui rijker togen we verder. Lafayette hebben we maar links laten liggen. En naarmate het weekend vorderde werd het steeds mooier weer. We kijken er met tevredenheid op terug. Fijne week allemaal.

Groetjes van Juffrouw Waardvleugel

13 opmerkingen:

 1. Lekker zo'n weekendje Parijs, kun je er weer tegenaan! Ik bestelde laatst ook gebruikte postzegels om te knutselen. Op collectworld.nl vind je er heel veel voor leuke prijzen. Maar ja, je bent nu voorlopig voorzien he? Groetjes Craolien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk! Drie dagen Parijs. Dat was dus een feestje. Echt een wereldstad. Mooie postzegels heb je gescoord. (vind ik wel heel leuk). Wat een lol voor € 5.-. Nu weer over tot de orde van de dag, maar nog wel na genieten van een leuk weekend weg.
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk even energie op doen in Parijs, mooie zegels vooral die van de weidevogel! Daar ga je vast zelf iets leuks mee doen
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die mannen... die snappen er ook niks van hè!!! Haha!!! Heerlijke stad Parijs, is voor mij ook alweer 12 jaar geleden...

  Geniet nog even lekker na van je weekend en je mooie aankopen!!

  Liefs Elise

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lekker zo'n weekend. Het lijkt dan wel of je weken bent weggeweest. En die postzegels komen altijd van pas, al is het alleen maar om de herinnering op te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja,mooi daar hè.
  En die postzegels,echt prachtig.
  Ik ben twee keer in Parijs geweest.
  Heb onder de Eiffeltoren een zonsverduistering meegemaakt.
  Al de mensen die daar stonden,met zo'n brilletje op.
  En ik maar filmen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk even lekker weg , kan je er weer even tegen .
  Wauw , die postzegels ! Die had ik ook niet laten liggen hoor . Degene die daar een snailmail mee krijgt mag zich erg gelukkig prijzen .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg mooi al doe postzegels er staan zoveel mooie afbeeldingen op.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig hè Parijs, Op naar het volgende reisje: die van ons drie naar Oostenrijk! @

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die paar dagen kunnen lijken op een week vakantie hè. Heerlijk is dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo jij was snel en ja super hè die postzegels

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gezellig zo even naar Parijs. Leuk die postzegels. Jammer dat het verder allemaal zo duur moet zijn. Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen