zondag 19 mei 2013

Duif 3

Als je niet van duiven houdt: gewoon niet verder lezen. Want ik kan er niets aan doen, ik zie er steeds meer in de tuin. We hebben van die prefab-zwaluwnesten aan het huis gehangen, al weer wat jaartjes geleden. Daar nestelen geen zwaluwen (jammer genoeg) maar wel hele families mussen. Ook bijzonder. Verder heb ik in mijn dak ook een aantal nesten. Niet goed voor de isolatiedeken die eronder zit, want daar pikken ze graag aan, de vogels. Maar wel zo leuk, bij het wakker worden. Want je hoort ze scharrelen in het dak, en je hoort de jonge vogeltjes. Er zit een spreeuw en er zitten mussen. Maar goed, even op de duif terug komend: boven op zo'n prefab-nest lag weer een enorm stapeltje takjes en daar bovenop...... een turkse tortel. Ik heb er een foto van geprobeerd te maken, maar je ziet het niet echt goed, want natuurlijk tegen het licht in.

Je ziet net aan de linkerkant z'n staart. Toch leuk!

Gisteren hadden we nog een activiteit, namelijk een proeverij. Kinderen uitgenodigd en Marloes plus man. Het ging erom dat we een demonstratie kregen van pannen, bijzondere pannen. Pannen die echt peperduur zijn, maar die dingen kunnen (?!). Koken zonder water bijvoorbeeld. En met een vacuümdeksel snel rundvlees garen zonder jus, lekker en gezond.


Altijd wel een melig gedoe zo'n 'party', tenminste bij ons in de familie. erg gelachen en enthousiast geworden. De exacte prijzen weten we nog niet, dat wordt dus sparen....;).

Morgen sta ik op de "Beleef de boerderij" dag met m'n vogelclubje. Altijd erg gezellig. Hopelijk hebben we redelijk weer. Verder verslag volgt morgen.
In ieder geval allemaal een mooie gezellige dag toegewenst. (De laatste feestdag voor de Kerst, geniet ervan!).

Groet van Juffrouw Waardvleugel

10 opmerkingen:

 1. hahaha ojee dat is nog waar ook de laatste feestdag voor de kerst, dat het nog maar heel lang geen kerst mag zijn en wel zomer!

  Turkse tortels ik vind ze leuk! We hebben hier 2 setjes...

  Veel plezier morgen, neem je je fotocamera mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend, die verhalen over je duiven. Heel herkenbaar ook, want wij hebben ook zo'n stel wat niet kan bouwen. Wij zitten in de tuin en zien het aan..zij zit op de plaats waar het moet komen. Hij vliegt de mooiste takjes aan en schuift ze onder haar. En dan valt dat takje... Een nieuwe halen en zo gaat het door. Het wordt gewoon geen nest! In de vliegen van de achterburen lukte het wel, maar daar is het ei gepikt door een kraai....
  Misschien heeft jouw duif nu eindelijk haar plek gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tortel zijn grappig ik heb ook een stelletje in de tuin, en ja het is de laatste feestdag voor kerst maar de gevoelstemperatuur vandaag leek bijna wel kerst,
  En sparen wordt het supere pannen ik ben om hoor en wat kunnen wat dan melig zijn heerlijk gelukkig voelde de demonstratrice het goed aan ,leuke dag morgen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja,ik zie het staartje van de duif.
  Leuk zo'n dag met je vogelclubje.
  Ik ben benieuwd naar je verslag daarvan.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach wat schattig zeg. . Ik ben zo'n fan van die lieve duifjes . Ben benieuwd naar het vervolg ..

  Spannend klinken die pannen . Maar wij zijn erge fan van oude spullen en koken daarom dus gewoon nog met pannen uit grootmoederstijd en ik zou niet anders willen . Zelfs het oude petroleumstelletje gebruiken we nog echt , ruikt zo fijn naar vroeger .

  Ik ben heel benieuwd naar je verslag van de vogelclub .
  Liefs !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat had ik me toch helemaal niet gerealiseerd, dat van die laatste feestdag voorde Kerst..... Maar Marloes heeft wel gelijk, het voelt nog aan als Kerst alhoewel we gisteren tegen alle berichten in opeens een geweldig mooie dag hadden. We bellen, moet nog eens wat meer van die pannen horen.... @

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezellige dag en wat leuk jou tortels! bij ons zitten ze op de afvoerpijp die met een bocht naar beneden komt.
  ennuh die pannetjes dat lijkt me ook wel wat alhoewel ik al jaren in koperen pannen kook en daar denk ik geen afscheid van kan nemen.
  Kookt nooit over en verwarmt super snel.
  Fijne dag vandaag nog
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, of je nu wilt of niet, die duifjes zoeken jou op. gezellig toch!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tof die duiven! Ik zag vandaag een volledig witte duif!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die tortels gaan nog wel een poosje door.... er kruipen ieder jaar nog jongen uit het ei en een aantal blijft ook in leven; anders wordt dit ook nog een zeldzame vogel.
  Ik kook nu 5 jaar met inductie; bevalt me prima. Jullie hebben in ieder geval veel plezier gehad tijdens die demonstratie.
  Voor je het weet is het weer kerst. Ik denk dat de zomer overslaat dit jaar.... Brrrrrrr, graag wat warmte.
  Doe je ook verslag van je belevenissen op de boerderij???? Daar zijn waarschijnlijk wel zwaluwen.
  Tot een volgende keer en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen