maandag 20 mei 2013

Beleef de boerderij


Vroeg uit de veren, de honden uit en tijdens de wandeling snel even een veldboeket voor op de kraam geplukt. Het regent, bah!
Auto in, spullen mee en rijden maar.
Bij de boerderij al volop activiteit, 'onze' kraam staat al. De spullen mooi rangschikken en wachten op de bezoekers. Gelukkig is het droog (maar koud). De ochtend verloopt redelijk rustig, de hamburgers (van de kraam naast ons) gaan nog niet volop van de hand. Er volgt verplaatsing van de bakplaat naar buiten. We vinden dat helemaal niet erg, scheelt een halve dag staan in de baklucht en brengt ons minder in de verleiding...

Af en toe even een wandelingetje naar buiten, even langs de koeien die volop worden gefotografeerd en 'geknuffeld'. Je ziet ze denken, wat een raar volk hier.

Het wordt al drukker. Er is veel te doen: een puzzeltocht, schminken voor de kinderen, wippen op de wip-koeien, springen op de springkussens, lekker zitten op het terras. Langs de kraampjes voor info.

De dag vliegt voorbij. Een aantal mensen lid gemaakt van de agrarische natuurvereniging, info gegeven over weidevogels. Tussendoor gehaakt want ik was zo slim dat mee te nemen.

Aantal bezoekers ongeveer 2000 man/vrouw/kind.

Moe en voldaan thuisgekomen. Op het journaal bleek dat in delen van Nederland veel regen is gevallen. Gelukkig niet bij ons.

Een fijne warme week iedereen! Groet Juffrouw Waardvleugel

8 opmerkingen:

 1. Leuke kraam. Een passend boeket. Je hebt je prima vermaakt en goed werk gedaan. Het gaat niet zo goed met de weidevogels...
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke dag zo te lezen. Bedankt voor het meegenieten. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke kraam! Het klinkt als een gezellige dag!
  Fijn dat het droog bleef!
  Leuk hoor, doe koeien als 'buren'! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt goed van je. Hoe de godganse dag storten..... Vandaag gelukkig een beetje droog. @

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dus je kijkt terug op een fijne dag.
  En gelukkig bleef het droog.
  En koeien,wat zijn dat toch leuke beesten.
  Ze kunnen je zo trouw aan kijken.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen