Beetje druk gehad deze week en dat terwijl de maandag er als werkdag afviel. Wat dan overblijft zijn 4 hele drukke dagen. Ook 's avonds aardig druk. Maar goed het wordt gewoon weer weekend en dat is altijd fijn.
Het bloggen is er dus een beetje bij ingeschoten. Zo hier en daar een berichtje achtergelaten maar veel te weinig, sorry dus....;(( Inmiddels weer nieuwe volgers erbij, dat vind ik echt heel leuk, welkom dames! (ik denk dat het allemaal dames zijn)
Ik word ook ook zo af en toe gevolgd door vrienden die natuurlijk nieuwsgierig zijn maar geen volger worden in die zin dat je een leuk fotootje terugziet (jammer hoor beste mensen...). Bij twee vrienden afgelopen weekend gegeten en ik wil jullie graag het recept meegeven. Het was gewoonweg GEWELDIG LEKKER. Kijk maar even, natuurlijk geeft de mooi gedekte tafel ook 'trek'.
Het recept moet dan ook worden vermeld:
Ingrediënten:
500 gr magere runderlappen
1 ui
2 tenen knoflook
1 eetl kerrie
1 eetl sambal
1/2 dl ketjap manis
1 klein blikje tomatenpuree
2 dl kokosmelk
zout, peper, boter
Snij de runderlappen in blokken, zout, peper er over. De ui mag in grove brokken. Bak het rundvlees met wat boter bruin. Haal uit de pan. Nu de ui erin. En dan mag het rundvlees er weer bij. Voeg kerrie, sambal, knoflook toe, laat meebakken. Tomatenpuree even ontzuren (gewoon meebakken) en dan mag de ketjap en de kokosmelk erbij. Dikke deksel op de pan en 4 uur in de oven laten staan op 140 graden Celsius. Lekker met rijst, nog wat stokjes sateh, hete sperziebonen, zuur. Mmmmmm!
Groet van Juffrouw Waardvleugel
Ik eet geen vlees dus sla het recept over haha
BeantwoordenVerwijderenFijn en rustig wkend
X Esther
O heerlijk. Ik wist niet dat je tomatenpuree moet ontzuren en dat dat kan door het mee te bakken. Weer wat geleerd. @
BeantwoordenVerwijderenOeh klinkt lekker!! Onthouden voor als we terug zijn in NL, heb hier niet de juiste benodigdheden...
BeantwoordenVerwijderenHhmm klinkt heerlijk :) Goed recept voor onze Indische liefhebber!! Dank voor het delen, fijne avond nog!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me erg lekker. Ik houd wel van pittig maaltje.
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend,dinah
Jammer eet geen vlees misschien kan het met een vleesvervanger of groente
BeantwoordenVerwijderenlas ergens dat er nu ook al vega saté met pindasaus bestaat!
Verwijderenhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
BeantwoordenVerwijderenkrijg nu weer honger hahaha
zo'n beetje mn lievelings gerecht :-)
fijn weekeinde,
liefs, Ellen
Vast heel erg lekker. Het is gewoon heerlijk om met/bij vrienden te eten. De dagen vliegen om. Het is al weer weekend en dat terwijl het vorige nog maar net voorbij is. Geniet er van, het weer werkt ook wel mee denk ik. Groeten van Willemien.
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit,op de foto.
BeantwoordenVerwijderenEn als ik het recept lees,lijkt het me nog lekkerder.
Ik wens je een fijn weekend
Groetjes Ans
Ook ik eet geen dieren, dus geen recept voor mij.
BeantwoordenVerwijderenMaar de tafel ziet er mooi gedekt uit.
Fijn weekend, lieve groet * Haakjuffie*
Klinkt lekker, ga ik zeker een keer maken. Dit weekend wordt het nog een keertje snert.
BeantwoordenVerwijderenIk wens je een fijn weekend na de drukke week.
Dat ziet er lekker uit en dank je voor het recept.
BeantwoordenVerwijderengroetjes
Dat ziet er lekker uit en dank je voor het recept.
BeantwoordenVerwijderengroetjes
Jaaa lekker....ik hou van stoofschotels!
BeantwoordenVerwijderenFijne avond!
X Nicole
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenhmm...
BeantwoordenVerwijderendank voor je reactie; geef je wens maar door..ik maak het voor je ..als dank voor je give away die ik kreeg!