zaterdag 16 maart 2013

NL Doet

Gisteren begon het weekend vroeger dan anders, alhoewel ...'s middags hard gewerkt in de tuin van een verzorgingshuis in Utrecht in het kader van NL doet. De tuin lente klaar maken heette het. Midden in de sneeuwbuien stonden een andere vrijwilligster en ik plantjes te poten en violen op te hangen. Dat was even buffelen. Ik was blij dat ik er was, mijn mede kompanen bleken nauwelijks enige groene vinger te hebben. 
Flink doorgewerkt en lekker nat geworden want na de sneeuwbuien begon het te regenen. Niet fijn!
Door en door koud maar voldaan een kopje thee gedronken en weer door naar de volgende activiteit: een informatiebord over weidevogels laten onthullen. Een mooi gemaakte plek in de polder waar een houten wand is geplaatst met op verschillende hoogte kijkgaten, hegjes er om heen ter beschikking gesteld door de Rabobank en in het kader (ook) van NL Doet daar neergezet. Het is mooi te ervaren dat er veel kan in korte tijd, als we het samen doen. Wat mij betreft mag het vaker zo'n dag.

Bij de feestelijke onthulling was er na afloop nog een gezellig samenzijn. Twee wijntjes en een aantal lekkere hapjes later vrolijk thuis gekomen. Het weekend kon echt beginnen.Vandaag vroeg in de ochtend even gekeken in de kas, en ja hoor de ingezaaide zonnebloemen komen te voor schijn! Nu de temperatuur van de kas constant proberen te houden. Als het zonnetje er is, is het zo te warm in het kasje en een temperatuur van 's nacht 10 graden Celsius en overdag bijna 30 graden is echt te veel van het goede voor het prille groen.
Zo direct dus weer even een check voor het slapen gaan of alles onder controle is.

Groet van De Juffrouw

10 opmerkingen:

 1. Jaa.. zonnebloemen!! Heerlijk, vind het van die prachtige bloemen, zo vrolijk. Wat leuk om te zien dat ze het goed doen.

  Ennuh, de tuin lente klaar maken in een sneeuwbui! Dat lijkt me en aparte ervaring :) Wat een bikkels!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooie dag heb je gehad zo te lezen zeg ☺

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog zo'n mooie vrijwilliger hier waren er vandaag ook 12, super fijn!
  Wauw zonnebloemen, XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrijwilligers werk geeft veel voldoening. Jammer dat het zo koud was, maar op het weer heb je nu eenmaal geen invloed.
  Hopelijk gaat alles goed met je zonnebloemen; die hebben wel wat warmte nodig.... Fijne zondag en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die kas op temperatuur houden lijkt me inderdaad een hele klus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een bijzondere dag dus,die veel voldoening geeft.
  En wat leuk,je ingezaaide zonnebloemen.
  Je bent geloof ik een bezig bijtje.

  Ik wens je een fijne zondag
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een pech van dat slechte weer en die kou, maar je hebt toch een boel gedaan. Wat lijkt de tijd voor de zonnebloemen nog ver weg. Succes ermee en fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat lijk jij me een hele lieve madam!!!

  BeantwoordenVerwijderen