woensdag 20 maart 2013

Meditatie

Toen ik gisteren een laatste spelletje Wordfeud deed voor het slapen gaan met m'n dochter en ik vroeg hoe de dag was verlopen (kleindochter jarig) meldde ze: goed, Jasmijn super blij en ik net naar de eerste meditatieles geweest. Mijn dochter die een nuchtere dame is, naar meditatie, dat had ik jaren geleden niet kunnen bedenken.

En vanochtend toen ik de krant opensloeg vond ik een groot bericht over meditatie. Toevallig (?) De huiskamer als meditatiecentrum. Het blijkt dat elke tweede zondag van de maand honderden huiskamers transformeren in dergelijke stilteruimtes.
Stadsverlichting wordt het genoemd en in het artikel wordt verwezen naar een experiment uit 1993 waarbij 4000 personen bijeenkwamen in Washington om te mediteren met als doel de misdaadcijfers van de stad door meditatie omlaag te brengen. MOOI, vind ik dat. Na acht weken bleek inderdaad dat er sprake was van een positief effect: minder ongelukken, minder rechtszaken, branden, scheidingen enz. Goed hè?

In het artikel wordt nog een mooie uitspraak gedaan "Wijsheid en wetenschap liggen van oudsher in elkaars verlengde maar daar hebben we heel lang geen oog voor gehad".
Ik ben het daar hartsgrondig mee eens.

En als ik dan zo lekker surfend door de mijn bekende en minder bekende blogjes ga, dan ervaar ik dat als een soort meditatie. Ik word er rustig maar ook soms opgewonden van. Krijg energie en het maakt me gelukkig.

Dat hadden we jaren geleden toch niet kunnen vermoeden. Dat er een hele andere wereld aan het ontstaan is (is ontstaan al) waar een groot aantal mensen gewoon aardig voor elkaar is en elkaar wat gunt. Bedankt allemaal..;).

Om de sfeer te benadrukken twee foto's uit Birma gemaakt tijdens een reis die we daarheen gemaakt hebben, daar is mediteren 'gewoongoed'.  En uiteindelijk is het ook met Birma als land beter gegaan. Zou het er wat mee te maken hebben??

Groet van Juffrouw Waardvleugel

13 opmerkingen:

 1. Ja, mooi. En ik ervaar dat bloggen ongeveer hetzelfde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik deel je ervaring, mooi verwoord
  X Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook hier staat vandaag dat artikel in de krant....ik kan me er helemaal in vinden! Elke week doe ik yoga en geniet van de energie die ik krijg! Ook ik krijg de energie van het bloggen....het levert veel inspiratie op!
  Fijne dag!
  X Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij doen ook aan yoga en ik mediteer soms.
  ik gellof ook dat dat de wereld mooier maakt!
  fijne foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wie mediteert zal in ieder geval geen slechte gedachten ontwikkelen. En als we het met z'n allen doen, wie weet. In ieder geval "baat het niet, het schaadt ook zeker niet".
  Ook ik ga elke dag mijn bloggers langs, de lijst wordt steeds langer. Gelukkig maar, want anders had ik deze gemist!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja bloggen is ook rustgevend he? heerlijk toch!! Enne, om antwoord te geven op je vraag: hier sneeuwt het ook en niet zo'n beetje!! Fijne (rustige) dag nog, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Denk dat het helemaal waar is en we moeten opladen en de rust in ons zelf vinden,en bloggen is heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog best moeilijk hoor mediteren. Wij doen het na yoga tien minuten. Ik merk wel dat het de ene keer beter gaat dan de andere. Loslaten he dat is het en ontspannen! @

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kan me heel goed indenken,dat mediteren iets goeds teweeg brengt.
  Immers,je komt tot rust en bekijkt de wereld om je heen daardoor met andere ogen.
  Er is een zekere hardheid ontstaan de laatste jaren.
  Gewoon de rust van de natuur opzoeken b.v. en vervolgens die rust bij jezelf toelaten,de wereld op een andere manier bekijken,dan zou er heel wat gewonnen zijn.

  En ja,de blogwereld is ook zo verkeerd nog niet.
  Is ook mijn ervaring.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi beschreven. Ik ga zo even mediteren tijdens het borduren. Fijne dag,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Al 6 weken ben ik thuis en 6 weken van meditatie en ik ben helemaal tot rust gekomen, en dat was nodig. Handwerken is bij mij ook meditatie. Tijd voor jezelf, dingen leren loslaten en een plaats geven, weer energie opdoen en inderdaad ik ben heel blij dat ik jullie allemaal heb dat maakt het allemaal een beetje dragelijker, mooier, happy...
  groetjes
  mija

  BeantwoordenVerwijderen