zondag 17 november 2013

Eigenheid
Eigenzinnigheid?

Ik kijk altijd graag naar showroom. Mooie mensen die op hun eigen manier in het leven staan. Net via uitzending gemist de uitzending van afgelopen vrijdag gezien. Wat is dat toch fijn om te bekijken.

Het gaat om mensen die zich hoegenaamd niets aantrekken van de wereld om hun heen. Ik kan er ook met bewondering naar kijken. Om dan te bedenken hoezeer deze levenswijze ook in mijn leven is geslopen. Als kind al, de 4e in rij en de jongste, liet ik me weinig vertellen. In die zin dat iemand mij vooral (ook nu nog) niet moet zeggen wat ik NIET moet doen, want dan doe ik het vooral toch. Eigenzinnig, eigenheid?

Diep van binnen ben ik een zeer tevreden mens. Prachtig levend met een fijne man, kinderen, honden, kippen in een fijn huis in een mooie polder. De polder waarvan ik direct al hield, als stadsmens. De polder met vele facetten, natuur waarvan ik steeds meer probeer te begrijpen.

Ik sta open voor mensen die er wonen, en die allemaal prachtige fijne mensen zijn. Zuivere pure mensen. Ik kijk met frisse blik de wereld in en kan me verbazen waar we ons allemaal druk om maken. Joris Showroom laat zien dat het helemaal niet gaat om bezit, om uiterlijk vertoon maar dat het gaat om puurheid van het mooiste soort.

Laten we wel wezen: ik kan er nog niet aan tippen, aan de mensen die "geshowd" worden, maar een heel klein beetje herkenbaarheid zie ik wel.

Met groet Juffrouw Waardvleugel16 opmerkingen:

 1. Oh is het weer op TV? Dan ga ook de uitzending terugkijken want kan er net als jij ook erg van genieten. Soms herken ik stukjes van mezelf al kan ik nog lang niet tippen aan zulke vrije geesten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wist ook niet dat het weer op tv is. Leuk, ik ga kijken en dank voor de tip

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhh die ga ik ook terug kijken want ik geniet ook altijd erg van dit soort programma's....heerlijk en dat mensen gewoon doen en zijn zoals ze zelf willen en zich niet storen van wat een ander daar van denkt...we hebben allemaal al teveel dat we in een bepaald 'keurslijf'erbij moeten lopen anders 'horen we er niet bij'...een raar iets van deze maatschappij waar zoveel in 'moet kunnen'eigenlijk,maar diegene dan ondanks dat vele wat 'moet kunnen'er toch weer niet 'bij horen'.Prachtige foto van je trouwens Joyce!

  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi mens ben je en een mooie foto ook! Ik hou ook niet van standaard en leef mijn eigen droom...
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja,ik kijk daar ook weleens naar.
  Maar wat een leuke foto van je.
  Het spontane spat er vanaf.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooie foto zeg!
  En ik leef ook graag mijn eigen leven, en doe mijn eigen ding. Laat me niet graag de wet voorschrijven, en pas al helemaal niet in het standaard plaatje :)
  Een vrouw naar mijn hart dus <3 xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. fijn fijn fijn!!
  lekker jij zijn is mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad, jezelf zijn maar niet alleen aan jezelf denken. Dat is het. Groet @

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zag dat het om oude afleveringen gaat en heb ze dus al gezien. Ken je deze site? http://www.paradijsvogels.eu/ ? Ooit was er het programma 'paradijsvogels' (vergelijkbaar met showroom) en daar kun je op deze site stukjes van terugzien. Misschien vind je het ook interessant.
  Leuk dat je volger bent geworden trouwens, welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helemaal jezelf zijn, het is mooi als je dat kunt !
  Ik heb nog altijd de neiging me teveel aan te passen aan anderen om iedereen maar te vriend te houden. De laatste tijd zeg ik vaker nee tegen mensen en eigenlijk voelt dat hartstikke goed! Je bent een mooi mens hoor! Leuke foto ook! x Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja jezelf zijn en kunnen zijn is heel belangrijk ook ik pas me snel aan ,maar probeer daar steeds meer een modus in te vinden en meer bij mezelf te blijven ,niet altijd eenvoudig,leuk programma met bijzondere mensen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke foto!
  Prachtig programma inderdaad, heerlijk al die mensen die zichzelf zijn, (en durven en kunnen zijn!!). Ik geniet er ook van!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. en dat is mooi, want hoe 'anders'die anderen ook zijn, ik heb er bewondering voor omdat ze heerlijk hun eigen koers varen !!
  leuke foto !!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke foto, leuke log en leuke showroom. Zulke programma's mogen ze elke avond wel uitzenden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat n prachtige foto van jou!
  Jezelf zijn......
  In deze maatschappij niet altijd even gemakkelijk.
  Maar het voelt goed om te accepteren wie je bent en te leven zoals je bent.
  Kortom:jezelf zijn.
  Lieve groetjes,
  Corien.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Al meteen toen je in mijn auto stapte wist ik al, dit is een fijn mens :-) En ik ben niet bedrogen uitgekomen :-) Weeral een herkenningspunt, ik ben ook de 4de in rij ... en ze moeten mij ook niet zeggen wat ik NIET moet doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen