vrijdag 11 oktober 2013

Van olie naar gas

Het lijkt zo simpel. We stoken nog olie en was olie eerder goedkoop, nu de rode diesel er niet meer is, is olie veel duurder dan gas. De laatste winter hebben we ons arm gestookt en dat terwijl we overdag de kachel niet hoger stookten dan 16 graden. Soms waren er maanden dat we 400 euro verstookten...;(

Dat kon dus niet langer meer. Er moest gas gelegd worden. In een dijk, waarop min of meer ons huis staat, mag niet gegraven worden, maar gelukkig achter ons huis loopt een klein weggetje en van daaruit kon de leiding geschoten worden richting huis. Meer dan 20 meter ver dat wel, maar het zou kunnen.

In februari van dit jaar zijn we ermee begonnen. Het aanvragen, het duidelijk maken waar de ketel zou moeten komen en de gasmeter. Foto's gemaakt ter verduidelijking, tekeningen gemaakt. Dat alles opgestuurd. Geen reactie krijgen, maar weer eens bellen en zo ging dat een tijdje door.

Ook de opmerking dat dan de hele tuin open moest en dan het tegendeel bewijzen, daar is veel tijd in gaan zitten. Immers ook bij de buren is de leiding geschoten.
Het werd zomer en nog steeds geen aansluiting. Wel 3 klanttevredenheidsonderzoeken opgestuurd gekregen, die we grommend terzijde schoven...grrr!We hebben ons vaak afgevraagd of het nog wel ging lukken voor de winter gas. Dus na onze vakantie weer met vereende krachten overal achter aan gebeld. Ja hoor, de aannemer zou komen. Eerst de gatenboorder die 3 handgrote gaten in mijn mooie keldervloer (met Portugese tegels) boorde. Sorry hij kon anders de bocht niet maken;(
Wachten op de volgende aannemer. De 'schieter'. Een afspraak maken blijkt moeilijker dan je zou denken, maar goed van de week ging het toch echt gebeuren.
Manlief blij: voor de winter gas! Extra vrije dagen genomen, want hij wilde er bij zijn, want je weet maar nooit....

Nou dat heeft hij geweten. Het zou met een dag klaar zijn. Dat werden er twee. Er werd geschoten maar de boor zat vast en was even later spoorloos. Dus: uitgraven. Gevolg grote gaten in het gazon, op zoek naar de boor. Hij werd gevonden op 2 meter diepte. Kan je je voorstellen hoe de tuin er uit zag? Sorry meneer, het spijt me echt, het gebeurt nooit! Wat erg.


Mannen met grote modderschoenen (we zitten in een klei-gebied) van kelder naar de weg lopend. Alles zwart, zwart, zwart. Hoezo zorgvuldig zijn met andermans spullen?
Manlief is twee uur bezig geweest alles een beetje toonbaar te maken. Gelukkig was ik veel weg deze week, met donker thuis, dus niets te zien....(pff). Ik kan er namelijk niet tegen, tegen puinhoop. Mijn mooie tuin. Mijn noeste arbeid.

Inmiddels zijn de gaten dicht gemaakt, ik moet toegeven, het ligt redelijk vlak weer het gazon, wel natuurlijk nog vol aarde. Dus de honden mogen niet in de tuin, want: blubber volop.

De meter is nog niet geplaatst, helaas de dag was om (2 dagen inmiddels). Niet getreurd even weer een afspraak maken, we bellen morgen (dat was gisteren), geen belletje natuurlijk...grrr.

De meneer van Liander kent ons inmiddels, dat scheelt, we hebben een band na 8 maanden gedoe.
Hij heeft de aannemer gebeld en ja de afspraak is gemaakt. Nu nog wachten tot 23 oktober, dan moet het goed komen, dan hebben we gas.

En nu maar hopen dat de CV-monteur iets sneller de ketel ophangt....

Juffrouw Waardvleugel

PS:
mijn Ipad doet raar. Ik ben druk geweest met het geven van reacties op jullie blogs maar er wordt niets verzonden. Sorry dus voor mijn weinige reacties. Even zoeken naar het euvel.13 opmerkingen:

 1. O, wat een puinhoop. Het moet eerst op z'n ergst..... het zal wel goed komen, maar het gaat met veel ergernis en stress gepaard. De verwarming kan nu wel aan. Het begint echt kil te worden.
  Ik miste je kostelijke commentaar al; dat zweeft waarschijnlijk ergens in de lucht....
  De digitale wereld is vaak niet te begrijpen. Wens je een goed weekend (dan zijn er tenminste geen werklui bezig). Sterkte met alle toestanden.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. sjoef....daar is het aanleggen van een nieuw riool niks bij...zal nooit meer klagen, voel met je mee!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje,wat een gedoe zeg.
  En wat erg,dat het allemaal zo lang duurt.
  Ik geloof dat ik daar ook niet goed tegen kan.
  Hopelijk dat het nu allemaal wordt,zoals jullie het precies
  willen hebben.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeie help, wat een toestanden! Sterkte met de laatste loodjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei vreselijk in een woord ,daar kan niemand toch tegen ,zo schiet het niet erg op.
  Rustig blijven ademhalen dan komt het goed
  Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. tjee, wat een boel ellende......... idd, rustig blijven ademen.. sterkte xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Meid wat een toestanden. Het zal eens beter worden. Maar gedoe gedoe en dan ook nog die ipad..... @

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje, wat kan alles soms tegenzitten... En wat zijn instanties soms ellendig traag met reageren en regelen!! Soms vraag je je gewoon af of er wel mensen werken of alleen maar antwoordapparaten...
  En dan ook nog zo veel troep maken?!
  Een grote bos bloemen of nog beter een mooie tuinplant is wel het minste wat ze jullie met excuses moesten geven.
  Sterkte met de laatste loodjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje dat is duur zeg,fijn dat je nu gas krijgt,wat een bende eerst heb je er van,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aiaiai...wat een gedoe zeg!! En wat een tijd gaat er over heen!
  Wel fijn dat jullie straks aangesloten zijn op gas! Duimen dat het niet te lang meer duurt allemaal! "Beetje -plank-gas bij alstublieft!" ;-)
  (en wat wonen jullie prachtig, wat een mooi huis!!)
  -X-

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt nog voor je leuke reactie op de ijsbeer!
  (ik weet niet waar ik het beste kan antwoorden, dus maar op beide blogjes, haha)
  De doorsnede van zijn koppie is ongeveer 18cm. (excl de oortjes) Het vacht is 58cm hoog en 48 cm breed.
  Lieve groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een iPad met streken,
  een band met de Liander mijnheer,
  mannen met modderschoenen in de tuin...

  Het klinkt allemaal als een zeer avontuurlijk verhaal van A.M.G. Schmidt.
  :)
  Prettige zondag

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik krijg het al warm bij het lezen van je verhaal. Pffff, ben blij dat het niet hier is. Hier hebben ze wel zonnepanelen geïnstalleerd op een regenachtige dag, moet je ook nooit doen. Sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen