donderdag 26 september 2013

Waar zijn we mee bezig...

Ik vind het lekker dit weer, zo een beetje op de drempel van de herfst, beetje mist, beetje zon, beetje zacht. Nog net niet te donker 's morgens bij het weggaan en 's avonds bij het terugkomen. In de tuin de oogst die binnen wordt gehaald, de bloemen die nog even voortbloeien en de vijg die nog rustig aan het rijpen is.

's Avonds de open haard aan (we willen voor 1 oktober de cv niet aan doen...), kopje thee en staren in de vlammen. Heerlijk.

Afgelopen week heeft onze keuken een kleine opknapbeurt ondergaan. Nieuwe plinten, nieuw wandje, vocht weg. En ik wilde de grijze wand even bijwerken, want er waren wat butsjes af. Zo gezegd, zo gedaan. Verf gepakt, goed gekeken (dacht ik) roeren en opbrengen. Maar de verf was wel heel erg donker. Kleurde het dan lichter op? Nee dus.... verkeerde verfemmer. Wel een mooie kleur: iets dieper donker grijs, pietsie groen erdoor. Mooi.
Dus het hele wandje geverfd. Dat dekte natuurlijk niet in een keer, dus tussen de bedrijven door nog eens gedaan. En nu ben ik (zijn we) DIK tevreden.  (Foto krijg ik niet gedraaid, dus even het hoofd scheef...;))

Alleen..... in de hal zit ook een grijs muurtje, die moet dus ook donker. Zo blijf je bezig.

Plinten mooi zwart hoogglans en het nieuwe wandje krijgt een mooie krijtverf licht grijs. Dat moet nog gebeuren maar dat wordt wat later. Rustig aan.

De everzwijnen liggen te wachten tot betere tijden... nog even en dan hangen ze weer op de uitkijk, boven de eettafel.

Groet van Juffrouw Waardvleugel

9 opmerkingen:

 1. Ha, ja zo gaat dat vaak met klusjes. Het een roept het ander op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja zo blijf je bezig he! Het ziet er prachtig uit...mooie kleur! Kei leuk die zwijnen...bij ons hangt ook zo'n knapperd in de keuken! ;-)
  Groetjes van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gedaan hoor.
  En deze diepe kleur grijs,geeft een geborgen sfeer,vind ik.
  Heel gezellig.
  En de vloer is ook al prachtig.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je ververij vind ik prachtig, maar die everzwijnen ben ik niet dol op... zouden bij mij niet in huis komen. Jij veel plezier er mee boven de eettafel. brrrr.
  Groet, Willemien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik moet m'n hoofd even draaien maar het ziet er prachtig uit. Van dode beesten aan de muur houd ik niet zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zo herkenbaar dat schilderen, zo komt het dat wij ook nog steeds bezig zijn...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo handig toch: een likje verf en je hele interieur kan al anders stralen. Je hoeft niet altijd muren uit te breken en ramen in te slaan :-) Gelukkig maar! Mooie keuze dat antraciet grijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo heb je onbedoeld toch mooi donkergrijs op je muur. Hier wel zwienekeutels maar geen zwijnen ;)
  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen