zondag 15 september 2013

Tuinopbrengst!

Nu nog genietend van de nadagen van onze vakantie is het ook tijd om weer een rondje tuin te doen, want wat is alles hard gegroeid. Vandaag begonnen in het kasje, waar nog een aantal tomatenplaten stonden en Spaanse peper en jawel een heuse watermeloen-plant.

Het was allemaal een beetje droog en uitgegroeid, dus de tomaten eraf gehaald, de Spaanse pepers eraf (wel 30 stuks in totaal!!) en de watermeloen afgeknipt. Om vervolgens tot de ontdekking te komen dat er een meloen aanzat. Klein nog, niet uitgegroeid maar goed de plant was afgeknipt dus helaas blijft de meloen klein. Geen idee of de grootte afdoet aan de smaak, we gaan het straks maar eens proberen. De omtrek is 36 cm.
Leuk hè?

Voor de rest hangen er veel beukennootjes aan de boom, kilo's. Moet eens even bedenken hoe die eraf te halen. (Of gewoon wachten tot ze vallen). De appels (James Grieve) van een piepklein boompje, 30 in totaal. Heerlijk. En zojuist kwam een van de buren een bakje kant en klare appelmoes brengen, van de appels van haar boom. Mmmm.

Tot slot nog een nieuwigheidje vanuit Frankrijk (denk ik tenminste, had het nog nooit gezien). Een soort tuitje dat je in een citrusvrucht steekt, even draaien en knijpen et voila: daar komt het sap in overvloed uit de vrucht. Superhandig.Komende week zal het weer even slikken zijn: van de eerste versnelling naar de vijfde versnelling... dus stilte op het blog er zijn belangrijker dingen...

Met groet van Juffrouw Waardvleugel9 opmerkingen:

 1. Wat grappig,dat schenktuitje.
  In feite simpel,maar heel doeltreffend.
  En een mooie meloen,zeg.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig je meloentje. Ben benieuwd of ie rijp is en lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie oogst, leuk zeg, een meloen!
  en wat een grappig schenk-tuitje!
  Succes met in het ritme komen..(moet zelf ook nog even omschakelen..)
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig dat tuitje, heb je er een paar meegenomen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk dat je zelf oogst! En slim ook: weet je tenminste wat er mee gebeurd van jouw tuin tot in de keuken. Nog milieuvriendelijk ook, zo zonder vliegtuig, trein en auto :-) TOP !
  En dat citruspersje wil ik anders ook wel. Waar vind je dit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Frankrijk dus, voor 3 euro, helaas niet meer meegenomen...

   Verwijderen
 6. Heerlijk die eigen oogst en de appelmoes van de buurvrouw. Het tuitje ziet er handig uit. Voorzichtigheid geboden in de 5e versnelling ;)

  BeantwoordenVerwijderen