zaterdag 27 juli 2013

Vilten

Natvilten wel te verstaan.

Verleden jaar op de dag van de wol, lontwol gekocht met als doel een jasje vilten. Het was er nog niet van gekomen, de zak stond te staan boven naast het bureau en af en toe keek ik er naar maar actief werd ik niet. Tenminste niet met de inhoud van de zak.


Maar na vandaag, na de fikse regenbui, dacht ik, ach laat ik eens beginnen. Een Burda patroon van een simpel jasje uitgeknipt, zijde (organza, heet dat niet zo?) gepakt en patroon geknipt. Om te voorkomen dat er een lap gevilt wordt waar het patroon niet goed in terugkomt en knipsel-afval te voorkomen. Nog even op internet gekeken hoe het ook weer moest en gestart.


En na een uurtje of anderhalf liggen er twee mouwen te drogen. Nog wat rommelig wellicht, maar straks na een warm strijkboutje en na natuurlijk weer het patroon goed uitgeknipt prima om de volgende stap te zetten. Eerst het voor- en achterpand nog, volgt morgen.


Natvilten is namelijk best zwaar werk en niet best voor je rug, in ieder geval niet voor mijn rug.
De zijde zit nu tussen het vilt, dat maakt het steviger. Leek me wel handig voor een kort jasje.

Ik ben best tevreden, het wordt mooi later met wat biesjes zo hier en daar en een mooie kraag.
Wordt vervolgd.

Juffrouw Waardvleugel

16 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd! Heel knap dat je dat kan. Fijn weekend nog xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heeerlijke bezigheid natvilten ben erg benieuwd naar het resultaat!
  Mooie kleuren.
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh man wat is. Dit al leuk aan het worden ,goed dat je nu begonnen bent kunnen we lekker op de dag van de wol weer nieuwe partijen kopen ...ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat gaat vast super worden. Wat knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn dochter doet ook aan natvilten. Ze maakt de meest fantastische dingen.Mam, het is niks voor jou; veel te zwaar... en dat geloof ik direct. Daarom vind ik het geweldig dat jij het wel doet en nog wel een jasje!!! Ik vind het prachtig worden. Mooie kleuren.. Met veel belangstelling volg ik dit project.
  Fijne zondag; dat wordt dus hard werken ;).
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed zeg.
  Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

  Nog een fijne zondag
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi zeg ik ben heel nieuwsgierig naar het eindresultaat!! En nee ik ben de ATC-kaartjes niet vergeten hoor maar een beetje druk hier dus ze komen binnenkort, groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan niet wachten op het resultaat, maar kijk uit met je rug!
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeemig zus, wát een project, begrijp niets van wat je doet, iets ook met organze, maar vooruit, ik zie wel weer. Ben benieuwd, maar denk aan je rug! @

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh leuk zeg!! Ja, dat zijn wel projectjes hoor, jasjes vilten! Maar je inzet wordt vast beloond, het ziet er al heel mooi uit! ;-)
  Erg benieuwd hoe het gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Cuberdon zijn 'neuzen'. Een echt Belgisch product. Roze-rode 'piramidevormpjes' van een soort harde suiker, gevuld met een zachte massa: zalig!!!
  Speculoos is van Lotus bvb en nomen ze bij jullie koffieleutjes denk ik!
  Lekker he!?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik had nog nooit van natvilten gehoord, laat staan dat ik weet wat het is. Maar aan je foto's te zien, kan je er leuke dingen mee maken.
  Oja, ik heb je briefje goed ontvangen, maar er staan geen adresgegevens op, dus kan je er geen terugsturen. Kan je mij jouw gegevens eventueel doormailen? Dank je wel. :)

  BeantwoordenVerwijderen