woensdag 24 juli 2013

Hier ben ik weer!

Door het mooie weer en het vele buiten vertoeven, mijn blogje verwaarloosd. Het is niet anders er zijn ergere dingen. Begin juli ook nog even lekker gewandeld in Oostenrijk, bij Marloes zie je er een aantal foto's van. Wat is dat toch genieten, zo hoog in de bergen. En de conditie was redelijk tot goed, bleek. Ik blij natuurlijk!

Daarna gewoon weer aan het werk, ook lekker hoor. En natuurlijk veel de tuin in. Er is altijd wat te doen. Uit Oostenrijk voor bij het kippenhok een mooi gesmede vos meegenomen, samen met de Lathyrus staat het mooi zo langs de kippenren. Nu maar hopen dat het de vos af blijft schrikken want die is gelukkig nog nooit langs gekomen.


Ben ook nog druk met breien, de shawl voor mijn oudste zus is bijna klaar, zo dadelijk het laatste regeltje sneeuwklokjes. Dan kan ze hem tenminste aan als het weer koud wordt. Dat duurt natuurlijk nog heel lang hè! Voordat ik samen met man en zus met man aan de volgende vakantie begin wil ik nog een keuze maken iets te maken (een vest) van Christel Seyfarth. Prachtige patronen die uitdagen. Met daarbij een gewaagde kleurencombinatie val je op...;)... en op mijn leeftijd is dat mooi meegenomen, ha ha.Hoe is het weer bij eenieder? Hier is vandaag wel een buitje gevallen, maar niet veel. Zoals je ziet is het gras aardig geel. Een beetje regen, met de nadruk op beetje zou helpen de groene kleur weer terug te krijgen. 's Nachts dan, wel te verstaan hoor, laat het overdag maar lekker zo warm en droog blijven.

Zonnige zomergroeten van Juffrouw Waardvleugel9 opmerkingen:

 1. Deal snachts regen geen storbuien maar lekkere miezerbuien en overdag zomer, jeujjjj.
  Kijk die vos die vind ik geweldig!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig,die vos.
  Dat zal best afschrikken denk ik.
  Ja,ook hier warm en droog.
  Terwijl vlakbij ons,gisterenavond ( 23 juli )pittige buien zijn geweest,bij ons niets.
  Vanmiddag even een voorzichtig buitje,meer niet.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het bloggen kan niet altijd hoog op de urgentielijst staan hoor...
  In de vakantietijd denk ik vaak "hé.., van die en die heb ik al lang geen bericht gezien.." Maar dat geeft niks, als je maar weer terug komt.
  Dus je hebt de vakantie er al weer opzitten, alhoewel.. er ligt nog een reis in het verschiet lees ik..
  Je gras is idd erg dor, lekker 's avonds de tuinslang erop; doet wonderen hoor! Hier (ZH) ook bijna geen regen gevallen.
  Ik vind je vos heel grappig, maar hoe vinden de kippen het?
  Straks leggen ze van schrik geen eieren meer...hahahaha...

  Groet, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die vos is leuk zeg! En blijkbaar heeft hij nog een functie ook dan. Is echt geen pretje hoor een echte vos in je kippenhok. Niet dat ik daar zelf ervaring mee heb maar een Vlaamse kennis van me had erg veel last van vossen. Die hebben op een gegeven moment zelfs een van zijn Pauwen meegenomen. Vreselijk om dan wakker te worden en enkel nog een hele wolk veren te zien liggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi die vos!
  geniet nog maar veel van je geweldige tuin!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo fijn van die sjaal. Maar ik ben het met je eens: mag de kou nog maar heeeeeel lang wegblijven. De vos lijkt levensecht. Ook nog nieuwe kipjes gekocht? @

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige vos, heel mooi! *en de enige die je bij je kipjes toelaat*
  Klinkt mooi, jullie vakantie, net als de sjaal. (leuke combinatie inderdaad, haha, 30 graden en een winterse sjaal).
  Die plensbuien mogen wat mij betreft ook wel komen..heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, daar ben je weer. Mijn blogactiviteit beperkt zich tot lezen en wat reacties geven. Veel te druk met alle buiten bezigheden. Lekker vachten uitzoeken en wassen, kaarden, spinnen en dat soort zaken.
  Wat ziet het er leuk uit bij je kippenhok. Zo'n ijzeren vos is natuurlijk welkom, laat een levende maar blijven waar hij hoort.
  Leuk dat jullie als zusters nog al eens het een en ander ondernemen. Het is fijn als de contacten goed zijn.
  Hier zijn gisteren een paar druppen regen gevallen. De moeite niet.
  Regen is welkom in de nacht en dan graag gedoseerd. Geen water overlast please. Nou ja, het komt zoals het komt. Je hebt er geen invloed op.
  Wens je het allerbeste.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie plek heb je voor je lathyrus. Die kipjes boffen met zulke heerlijk geurende bloemenhaag.
  Leuke vos. Als je daardoor maar niet juist vossenvisite bij de deur krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen