zondag 9 juni 2013

Vakantie voorbij.

Heerlijk 9 dagen met vakantie geweest naar Curaçao.  Wat een heerlijke plek. Het was voor ons de tweede keer. Nu mochten we in een gastenverblijf verblijven van een vriendin (en haar man). Wat een plek. En wat een klimaat: 30 graden en altijd een heerlijke warme wind. ZALIG!
Het kost je twee dagen om in het ritme van Curaçao te komen maar dan.... genieten op en top.
We hadden een prachtig uitzicht. Ik had een foto willen laten zien, maar er gaat iets niet goed, dus die houden jullie tegoed.

Eigenlijk hoef je dan al niets meer.  Maar manlief had het plan opgevat te gaan duiken, een proefduikje wel te verstaan. Aldus geschiedde. aanvankelijk dacht ik niets voor mij maar na wat langer nadenken leek het me toch wel leuk en spannend vooral.
En ja hoor het is gelukt ik ben 5 meter onder water geweest, bijna 3 kwartier.
Mooie vissen!! In eerste instantie uitleg op het droge, verklaring invullen. Daarna met de auto naar de plek van het duiken. Afijn we waren met 4 mensen die de duik gingen maken. Ron gaf als eerste in het water aan toch benauwd te zijn (hij kreeg het ook benauwd). Beetje paniekerig en wilde eruit. Toen waren er nog 3.... De volgende persoon gaf aan zittend op de bodem dat hij stopte met ademen, het lukte niet het hyperventilatie-gevoel te onderdrukken. Hij wilde eruit....
Toen waren er nog 2.... De overgebleven man (het was zn tweede duik) ging prima.

Bij mij in eerste instantie ook, beetje snorkelend, maar toen ik dieper moest dacht ik, ik ga niet, had last met ademen, ik verzoop ...;) ....dacht ik. De instructrice kwam naar me toe en zei rustig, het gaat goed. De knop moet om. Ik houd je hand vast. En daar ging ik, met lood (letterlijk) om m'n middel de lucht uit m'n jacket via een kop eruit halend en hup de diepte in. Even wennen, maar oh zo mooi. Wat een koraal, wat een prachtige wereld. Je zwemt in een aquarium, zooo mooi! De angst was weg. Ik zwom. Later die dag zat ik moe maar voldaan na een douche bij te komen, de stikstof moest eruit...;)).

Het was een van die mooie dagen, met een ervaring rijker.

Nu weer thuis last van mijn bioritme,  het was daar 6 uur vroeger, dus dat wordt wat vanavond met slapen gaan.  Afijn, we zullen zien.

Met groet Juffrouw Waardvleugel

7 opmerkingen:

 1. Welkom terug met prachtige ervaringen, wauw!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat spannend! Wat een heerlijke vakantie! Onder water zwemmen is niks voor mij, Mijn Heer B heeft dat heel veel gedaan. We hebben z'n loodgordel nog ergens op zolder liggen; het duikpak is jaren geleden al naar z'n vriend gegaan.
  Een hele belevenis om zo in de onder water wereld rond te kijken.
  En nu weer over tot de orde van de dag.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je er weer bent ,leuk dat je dit hebt gedaan best spannend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Best wel spannend dus,dat duiken.Maar wel heel goed dat je het gedurft hebt.
  En dat notabene op het zonnige eiland Curacao.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super ervaring zeg . En zo knap dat je durfde , zou niks voor mij zijn , maar het lijkt me idd erg bijzonder om mee te maken . Leuk dat je er weer bent , lekker bijkomen nu .

  Ps heb je gemaild ;) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een ervaring! Spannend en moedig om "er in te duiken".

  BeantwoordenVerwijderen