vrijdag 28 februari 2014

Vrijdag visdag, mmm!

Lekker ouderwets vanavond vis gegeten. Katholiek opgevoed aten we dat vroeger vaak. Op vrijdag vis. En soms doen we dat lekker na. Voorgerecht door manlief klaargemaakt en het hoofdgerecht door mij. Voor: garnalen cocktail, met forel en zalm. Hoofdgerecht: zeetong. Oh, oh, oh wat is dat lekker en wat voelen wij ons bevoorrecht.



Mooie bijkomstigheid is dan dat ik altijd zowel aan mijn vader als aan mijn moeder moet denken.
Mijn moeder bakte de vis, lekker in de roomboter. Even door de melk of het ei halen dan door de bloem, beetje zout en peper. Erbij sla en gebakken aardappels. Een feestmaal.
Mijn vader was een lekkere eter. Hij at (bijna letterlijk) zijn vingers er bij op. Daarna lekker nog de graatjes afkluiven en dat doe ik hem na.

We hadden het ook vroeger niet slecht. Hard werken dat wel, maar volop liefde en aanhankelijkheid. Daarbij gewoon luxe eten, voor die tijd toch bijzonder.

Ik denk er vaak aan en kan nog nagenieten.

Fijn weekend!
Juffrouw Waardvleugel

zondag 23 februari 2014

Kasteel Groeneveld - Baarn

Gisteren een feestje gevierd van een vriendin van ons op Kasteel Groeneveld te Baarn. Naast lekkere koffie met gebak en een brunch konden we ook opteren voor een rondleiding door het kasteel. Altijd erg leuk. We kenden het kasteel niet, waren er nooit eerder geweest.

Het blijkt dat in de keuken van het kasteel Swiebertje is opgenomen. Zie je het plaatje nog in gedachten? Het opstapje naar de deur. De schouw en de waterpomp.
In het Engelse park er om heen is een deel van Pipo de Clown opgenomen. Dus dat spreekt ook weer tot de verbeelding.

Tijdens de rondleiding kon ik het niet laten wat foto's te maken van het behang en de muurschilderingen.


Allereerst: vogels! Prachtig hè? Georiënteerd op Chinese kunst, ook de kleur. Prachtig, ook na al die jaren. En op de onderste foto zie je ook wat bijzonders. De jongste wandschildering: een motief. Een iets oudere schildering van een herdersmeisje en de uiteindelijke oudste schildering van een van de bewoners van het kasteel. 

We hebben onze ogen uit gekeken. En ook de brunch was heerlijk. Kortom een bezoekje waard!
Fijne zondag!
Juffrouw Waardvleugel

woensdag 19 februari 2014

Snakken naar zon en voorjaar

Het is vandaag een saaie dag. Ik weet het we mogen niet klagen met deze winter, maar zo half februari, begin maart snak ik naar voorjaar. Ik ben vast niet de enige.
Om alvast wat in de sfeer te komen, al langer aan het nadenken om vast te beginnen met zaaien. Ik heb best veel liggen, laatst de zaadjes nog gedeeld met mijn oudste zus. Anders heb ik van alles te veel en worden de zaden maar oud.

Vandaag gaat het gebeuren hoor, de boontjes week ik alvast voor (herinner ik me nog van de lagere school: twee bonen in watten en dan wachten tot er wat te zien is, daarna pas zaaien. Overigens nooit enige boon aan het plantje gekomen voorzover ik weet).

Ik heb een kasje, maar daarin is het nog te koud of ik moet de verwarming aanzetten, en dan jaag ik mezelf weer op kosten, dus maar gewoon even op de vensterbank in huis. Dan kan ik het groeiproces ook even goed volgen. Leuk, ik heb er echt zin in.



Wat ook erg leuk is, is de tas die ik heb gekregen afgelopen maandag. Kadootje van manlief. Hij kent mijn liefhebberijen dat is duidelijk. Vogels! Mezen in alle soorten en maten staan erop, en de binnenkant is ook helemaal 'de juffrouw'.


En nu nog lekker volproppen...

Fijne week!
Juffrouw Waardvleugel

dinsdag 11 februari 2014

Post!

Bij thuiskomst door manlief geattendeerd op de post die er voor me lag. Fijne post van Jasmijn.


De eerste echt geschreven post door mijn kleindochter van bijna 7 jaar oud. Zooo knap!

Zoals je ziet gaat het bericht over strand, zee en zonnen met een handoek (met 1 d...;)). Nou dat willen we natuurlijk allemaal in deze regenachtige tijd. Daar word ik dus erg blij van. Keurig het adres nageschreven want alleen met oma O.... komt de brief natuurlijk niet aan.

Direct maar de telefoon gepakt en Jasmijn verteld hoe blij ik hiermee was. Meteen gaf ze aan dat er nog een brief volgt voor opa dit keer. Hij moet wel nog even worden gemaakt...;).

Leuk hè!

Juffrouw Waardvleugel

zaterdag 8 februari 2014

Olympische helden

Vanmiddag even ouderwets naar schaatsen gekeken. Zo met een half oog, ondertussen andere dingen doend. Het weer is er niet naar om buiten te zijn. Wat een blubber. Ben net terug met de honden, die eerst even moeten 'afmodderen' in de tuin. De keuken dweilen heeft weinig zin (;)).

Neem af en toe mijn breiwerk ter hand, net een rokje geknipt en blader lekker in de special van Flow. Heerlijk. Vanochtend naar de schoonheidsspecialiste geweest, dan zie je erna altijd een beetje verfromfraaid uit vind ik. Morgen wel weer een beauty!

Maar goed terug naar schaatsen. Best spannend hoor zo'n wedstrijd. Ik moet altijd denken aan Hilbert van der Duin die jaren geleden uitgleed over een vogelpoepje op de baan. Gelukkig kan dat niet meer gebeuren, het zijn allemaal binnenbanen, maar toch... ik zag een schaatser bijna op z'n snuitje gaan.

Gelukkig is alles goed gekomen. Plek 1, 2 en 3 voor de Nederlanders, dat is TOP. Ben altijd toch trots en word een beetje emotioneel. Dat hebben we toch maar even mooi gedaan!



Op naar de volgende medailles!

Groet van Juffrouw Waardvleugel

zondag 2 februari 2014

Strand!

Wat een lekker dagje vandaag zeg. Zon. Dat maakt dat we dan altijd even lekker met de honden op pad gaan. Vandaag werd onze bestemming het strand bij Ouddorp. Vlak daar in de buurt heeft mijn oudste zus een vakantiehuis, dus we zijn een beetje bekend in de buurt.
Wat was het lekker zeg. Volop zon, plus een fris maar niet te fris windje.






Zoals je kunt zien aan de foto's genoten we volop. Zelfs veel scholeksters gezien, naast veel meeuwen.
En dan na afloop een lekkere bak koffie met een broodje in het strandpaviljoen.
ZALIG!
We kunnen er weer even tegen deze week.

Met groet van Juffrouw Waardvleugel