woensdag 26 juni 2013

Even een rondje tuin

Een hete zomer moeten we nog ontberen, maar de tuin ziet er wel nu erg mooi uit. In een van mijn eerdere blogs beloofde ik jullie even wat hoeken te laten zien. Nou zet je schrap.

 Tuin vanuit de achterkant naar voren bezien.
Tuin vanaf de andere kant, met kippenhok en kasje op de achtergrond.


Over de heg heen gekeken naar de zijkant.






























Vanaf het balkon naar links en naar rechts.
En snappen jullie nu dat ik 's zomers weinig tijd heb om te bloggen?
Ja prachtig hè? Alles groeit en bloeit. Hij zou nog mooier kunnen zijn hoor, nog meer verschillende kleuren bloemen, maar goed soms denk ik, het is goed zo. Zonde dan ook om planten weg te halen.

Ik word wel steeds verliefder op rozen.... foto's volgen.

Fijne week nog verder!

Juffrouw Waardvleugel



donderdag 20 juni 2013

Slotavond weidevogels - lekker wandelen

Ik heb een vrij drukke week achter de rug en dat terwijl de week 4 dagen oud is (tellend vanaf maandag dan...;)). Ik zal jullie niet vermoeien met de maandag en dinsdagavond, maar over de woensdagavond wil ik wel wat vertellen.
Je weet het hè, ik ben actief in het agrarisch natuurbeheer en weidevogelbescherming hoort daarbij. Gisterenavond de slotavond van het seizoen. Gewoon om even elkaar dag te zeggen tot volgend voorjaar. En te bedanken voor de inzet. We proberen dan altijd iets in onze mooie polder te organiseren, zo ook gisteren dus.
Op het programma stond 'Batterij Brakel', ja, ja zoek het maar even op. Een prachtig ongerept stukje natuur, met de ijsvogel, de purperreiger  en nog vele andere soorten vogels. Heerlijk gelopen. Kijk maar even mee:




Nu was het natuurlijk 'Goddelijk' weer. Echt weer voor een avondwandeling. Moet ik vaker doen, maar ja er is veel dat ik vaker moet doen (te veel).

Nu dus maar even een blogje geschreven, zo direct weer een eerste ATC-kaartje maken. Ben benieuwd wat het gaat worden. Er zit wel iets in m'n hoofd maar of dat er goed uitkomt is de vraag, zo creatief als anderen ben ik ook weer niet.

M'n volgend blogje gaat over de tuin. Ik heb inmiddels zulke mooie foto's. Gelukkig heeft het vandaag flink geregend want anders was ik nu bezig met water geven. Bloembakken zijn mooi, maar het kost wat tijd in tijden van droogte. Per dag ben ik zeker 45 minuten bezig. Ach ja, je moet er wat voor over hebben, denk ik maar.

Fijne avond!
Juffrouw Waardvleugel

zondag 16 juni 2013

Werkstukken af!

Eindelijk kan ik ook weer eens wat laten zien. Het heeft even geduurd, maar goed nu ligt er toch wat: een plaid en twee kussens voor op de bank. De kussen zijn een beetje van Xenos en wat meer van mij. Ik heb namelijk de ronde stukken gehaakt en dat op een vierkant kussen van Xenos genaaid.
Een labeltje met mijn naam ertussen et voila: mijn eigen 'lijn'.



Ik heb veel katoen nog over in die kleuren, dus er komt een tweede plaid met een andere steek gehaakt. Nog even op zoek naar een mooie steek op internet maar dat gaat wel lukken. Eerst even verder met de shawl die ik voor mijn zus maak (drukdruk), voor de winter komt (ik hoop dat dat nog lang duurt), moet dat toch af zijn.

Nu nog even snel de tuin in. Fijne dag nog!
Juffrouw Waardvleugel

vrijdag 14 juni 2013

Uitslag give away!

Het is zover, zoals ik van de week al zei.... ik heb ze hoor, 65 volgers. Dat heeft 3 maanden geduurd maar niet getreurd, het zijn er toch maar mooi VEEL.

Belofte maakt schuld. Het wordt dus tijd een trekking te doen. Manlief even lief aangekeken en gevraagd of hij uit het oude jachthoedje voor dames een papiertje wil trekken. Hij vindt dat maar niets, het kan net doorgestoken kaart zijn, zo zegt hij.
Wat een onzin. Hem toch zover gekregen natuurlijk (je doet wat voor elkaar).


Nou daar komt het: de winnaar is MARIEKE. Nota bene mijn 'eigenste' dochter die van Duckjes houdt. Ze had zich opgegeven, wilde ze wel. Dat had ik natuurlijk eerder moeten weten. En ziehier!!


Dames bloggers, dat wordt dus wachten op volger 100 voor de volgende give away. Ik zal eens kijken of het me lukt iets moois te maken. Even nadenken wat dan precies?!

Fijne avond, ik maak nog even snel een rondje op de fiets.
Juffrouw Waardvleugel


dinsdag 11 juni 2013

65 Volgers!!

Hoera, hoera, hoera. 65 Volgers, dat betekent dat ik de oude Donald Duckjes weg ga geven. Dat wordt van de week een trekking dus. Houd het in de smiezen!

En dan nu nog twee foto's die het vakantiegevoel weergeven. Zoals beloofd. Een van de plek waar we zaten en een foto vanuit het vliegtuig van de lucht. Natuurlijk zie je op de foto veel minder dan in het echt de schoonheid ervan. (En gek, de binnenkant van het vliegtuig lijkt hier groen te zijn...)

Dat komt natuurlijk door het 'kunst en vliegwerk' voor het maken van de foto (ik zat namelijk niet bij het raampje...). Neemt niet weg dat het prachtig was, een ondergaande zon en dan de wolken eronder. Het is een foto voor de Wolkenclub. Zojuist in Flow een artikel gelezen waaraan twee blogsters hebben meegewerkt. Leuk hoor!

De andere foto is het uitzicht vanuit ons vakantiehuis. Het zwembad en de zee, is het niet prachtig?! Kun je je voorstellen dat je alle idee van het verstrijken van tijd hierbij vergeet? In een zeer aangename temperatuur alleen maar zitten en van het uitzicht genieten was niet verkeerd.
Dat was vandaag dus even slikken, weer vroeg op en naar het werk. Binnen zitten, ik heb er altijd weer even moeite mee.

Gelukkig zeiden een aantal collegae dat ze me gemist hadden, altijd leuk om te horen.
En laten we wel wezen het was vandaag best een mooie dag, dus fijn!

Slaap lekker voor straks allemaal, ik droom nog even voort op dit uitzicht..;)

Groet van Juffrouw Waardvleugel

zondag 9 juni 2013

Vakantie voorbij.

Heerlijk 9 dagen met vakantie geweest naar Curaçao.  Wat een heerlijke plek. Het was voor ons de tweede keer. Nu mochten we in een gastenverblijf verblijven van een vriendin (en haar man). Wat een plek. En wat een klimaat: 30 graden en altijd een heerlijke warme wind. ZALIG!
Het kost je twee dagen om in het ritme van Curaçao te komen maar dan.... genieten op en top.
We hadden een prachtig uitzicht. Ik had een foto willen laten zien, maar er gaat iets niet goed, dus die houden jullie tegoed.

Eigenlijk hoef je dan al niets meer.  Maar manlief had het plan opgevat te gaan duiken, een proefduikje wel te verstaan. Aldus geschiedde. aanvankelijk dacht ik niets voor mij maar na wat langer nadenken leek het me toch wel leuk en spannend vooral.
En ja hoor het is gelukt ik ben 5 meter onder water geweest, bijna 3 kwartier.
Mooie vissen!! In eerste instantie uitleg op het droge, verklaring invullen. Daarna met de auto naar de plek van het duiken. Afijn we waren met 4 mensen die de duik gingen maken. Ron gaf als eerste in het water aan toch benauwd te zijn (hij kreeg het ook benauwd). Beetje paniekerig en wilde eruit. Toen waren er nog 3.... De volgende persoon gaf aan zittend op de bodem dat hij stopte met ademen, het lukte niet het hyperventilatie-gevoel te onderdrukken. Hij wilde eruit....
Toen waren er nog 2.... De overgebleven man (het was zn tweede duik) ging prima.

Bij mij in eerste instantie ook, beetje snorkelend, maar toen ik dieper moest dacht ik, ik ga niet, had last met ademen, ik verzoop ...;) ....dacht ik. De instructrice kwam naar me toe en zei rustig, het gaat goed. De knop moet om. Ik houd je hand vast. En daar ging ik, met lood (letterlijk) om m'n middel de lucht uit m'n jacket via een kop eruit halend en hup de diepte in. Even wennen, maar oh zo mooi. Wat een koraal, wat een prachtige wereld. Je zwemt in een aquarium, zooo mooi! De angst was weg. Ik zwom. Later die dag zat ik moe maar voldaan na een douche bij te komen, de stikstof moest eruit...;)).

Het was een van die mooie dagen, met een ervaring rijker.

Nu weer thuis last van mijn bioritme,  het was daar 6 uur vroeger, dus dat wordt wat vanavond met slapen gaan.  Afijn, we zullen zien.

Met groet Juffrouw Waardvleugel