donderdag 28 maart 2013


Geen ei!

Eind maart en nog geen Kievitsei gevonden in de Bommelerwaard. Lege kuiltjes. Nesten dus waarin direct als het warmer wordt een ei in kan worden gelegd. Zie je het kuiltje boven? Als je even niet oplet loop je er zo langs. Of in het ergste geval sta je erop.


De tweede foto is van afgelopen jaar. Mooi he!? Geduld is een schone zaak zullen we maar zeggen. We houden het dan maar op een paasei. Ben al een beetje in de stemming, heb net The Passion gezien op TV. Mooi hoor, best ontroerend. Heb de CD's voor in de auto morgen al even klaargelegd: Jesus Christ Superstar. Dat wordt morgen lekker mee galmen! En daarna lekker een lang weekend!

Met groet Juffrouw Waardvleugel

dinsdag 26 maart 2013

Een feestje!

Afgelopen week was het zover, onze oudste kleindochter werd alweer 6 jaar! Wat een feest, ik herinner me de dag van haar geboorte nog precies. Te vroeg geboren, een maand te vroeg. Marieke was op vrijdag begonnen aan haar bevallingsverlof en maandagochtend was Jasmijn er al. Schrik en blijdschap. Alles goed gelukkig, beetje geel, je kent dat wel. Dus lag ze na enkele dagen als een echte 'zonnebank-mevrouw' onder een lamp om bij te kleuren.

En dan nu alweer zo groot, de oudste van de drie die er inmiddels zijn.
Afgelopen vrijdag heb ik meegeholpen bij het kinderfeestje. En hier dus nu een heel erg leuke foto van 8 meiden als echte prinsesjes poserend voor de camera met twee kleindochters erop. De tweede rechts van de bovenste rij is Jasmijn en de meest rechter van de onderste rij is Milou. Leuk hè!

Ik ben natuurlijk super trots, dat begrijp je.

PS: 50 volgers.....;))

Groet van Juffrouw Waardvleugel

zaterdag 23 maart 2013

Give away en verder nieuws

49 Volgers!

Best veel, zeker als je bedenkt dat in november jl. mijn eerste blogje de wereld zag.

En natuurlijk op naar meer volgers, die meeleven bij mijn beslommeringen van alledag. Op naar de 65 (en meer). Dus van de week weer eens gezocht naar een give away. Ik denk dat ik wat gevonden heb. Oude Donald Duckjes. Het oudste exemplaar is gedateerd 5 februari 1955, de ander  27 september 1969. Ik denk dat de blaadjes ouder zijn dan de meeste lezers...;)). Collectors items dus, ik geef ze weg aan diegene die aangeeft hier interesse in te hebben. (Dat doe ik als volger 65 zich gemeld heeft.) Dus geef even een reactie en wie weet wordt jouw naam getrokken. Enig geduld moet je wel hebben, want zo snel gaat het ook weer niet met mijn volgers.

Bij mijn speurtocht naar give aways nog een oud tekenschrift van mijn moeder gevonden, jaartal 1935! Er staan keurige tekeningetjes in waarvoor ze gevarieerde cijfers kreeg. Van een 6- tot een 7,5. Bespottelijk eigenlijk dat je voor je creatieve uitspatting werd gewaardeerd of afgewaardeerd... arme kinderen denk ik dan.
Ook nog een tekening die ikzelf gemaakt heb (zwart/wit), niet verkeerd overigens en een prachtig versje gemaakt voor mijn moeder, jammer genoeg staat er geen jaartal op. Het zal kleuterschooltijd geweest zijn,  erg lang geleden, meer dan 50 jaar dus.

Tot slot vandaag uit pure heimwee naar de lente even langs het tuincentrum gegaan. Even kijken naar een nieuwe snoeischaar. Laten we nou toch in de outlet een mooie houten robuuste teaken tuinbank en dito stoelen zien staan. We konden er niet omheen, onze tuinstoeltjes om de grote tafel zijn hard aan vervanging toe. Dus bepakt en bezakt en 'platzak' op huis aan. Het kon nog net in de auto.

Natuurlijk moet alles nog in elkaar, maar goed we hebben tijd genoeg. Net het weerbericht gezien, voorlopig blijft de lente nog even weg.

Fijne zondag allemaal!
Juffrouw Waardvleugel

woensdag 20 maart 2013

Meditatie

Toen ik gisteren een laatste spelletje Wordfeud deed voor het slapen gaan met m'n dochter en ik vroeg hoe de dag was verlopen (kleindochter jarig) meldde ze: goed, Jasmijn super blij en ik net naar de eerste meditatieles geweest. Mijn dochter die een nuchtere dame is, naar meditatie, dat had ik jaren geleden niet kunnen bedenken.

En vanochtend toen ik de krant opensloeg vond ik een groot bericht over meditatie. Toevallig (?) De huiskamer als meditatiecentrum. Het blijkt dat elke tweede zondag van de maand honderden huiskamers transformeren in dergelijke stilteruimtes.
Stadsverlichting wordt het genoemd en in het artikel wordt verwezen naar een experiment uit 1993 waarbij 4000 personen bijeenkwamen in Washington om te mediteren met als doel de misdaadcijfers van de stad door meditatie omlaag te brengen. MOOI, vind ik dat. Na acht weken bleek inderdaad dat er sprake was van een positief effect: minder ongelukken, minder rechtszaken, branden, scheidingen enz. Goed hè?

In het artikel wordt nog een mooie uitspraak gedaan "Wijsheid en wetenschap liggen van oudsher in elkaars verlengde maar daar hebben we heel lang geen oog voor gehad".
Ik ben het daar hartsgrondig mee eens.

En als ik dan zo lekker surfend door de mijn bekende en minder bekende blogjes ga, dan ervaar ik dat als een soort meditatie. Ik word er rustig maar ook soms opgewonden van. Krijg energie en het maakt me gelukkig.

Dat hadden we jaren geleden toch niet kunnen vermoeden. Dat er een hele andere wereld aan het ontstaan is (is ontstaan al) waar een groot aantal mensen gewoon aardig voor elkaar is en elkaar wat gunt. Bedankt allemaal..;).

Om de sfeer te benadrukken twee foto's uit Birma gemaakt tijdens een reis die we daarheen gemaakt hebben, daar is mediteren 'gewoongoed'.  En uiteindelijk is het ook met Birma als land beter gegaan. Zou het er wat mee te maken hebben??

Groet van Juffrouw Waardvleugel

zaterdag 16 maart 2013

NL Doet

Gisteren begon het weekend vroeger dan anders, alhoewel ...'s middags hard gewerkt in de tuin van een verzorgingshuis in Utrecht in het kader van NL doet. De tuin lente klaar maken heette het. Midden in de sneeuwbuien stonden een andere vrijwilligster en ik plantjes te poten en violen op te hangen. Dat was even buffelen. Ik was blij dat ik er was, mijn mede kompanen bleken nauwelijks enige groene vinger te hebben. 
Flink doorgewerkt en lekker nat geworden want na de sneeuwbuien begon het te regenen. Niet fijn!
Door en door koud maar voldaan een kopje thee gedronken en weer door naar de volgende activiteit: een informatiebord over weidevogels laten onthullen. Een mooi gemaakte plek in de polder waar een houten wand is geplaatst met op verschillende hoogte kijkgaten, hegjes er om heen ter beschikking gesteld door de Rabobank en in het kader (ook) van NL Doet daar neergezet. Het is mooi te ervaren dat er veel kan in korte tijd, als we het samen doen. Wat mij betreft mag het vaker zo'n dag.

Bij de feestelijke onthulling was er na afloop nog een gezellig samenzijn. Twee wijntjes en een aantal lekkere hapjes later vrolijk thuis gekomen. Het weekend kon echt beginnen.



Vandaag vroeg in de ochtend even gekeken in de kas, en ja hoor de ingezaaide zonnebloemen komen te voor schijn! Nu de temperatuur van de kas constant proberen te houden. Als het zonnetje er is, is het zo te warm in het kasje en een temperatuur van 's nacht 10 graden Celsius en overdag bijna 30 graden is echt te veel van het goede voor het prille groen.
Zo direct dus weer even een check voor het slapen gaan of alles onder controle is.

Groet van De Juffrouw

woensdag 13 maart 2013

Een rondje door het land..

In het voorjaar is een van de dingen die ik doe: weidevogels beschermen. Vanaf maart tot en met mei een dagdeel per week op zoek naar vogels en nesten en eieren. Niet om op te eten natuurlijk, maar om te registreren, om jaar na jaar te moeten concluderen dat het resultaat steeds minder wordt....

Nu doet dit weer natuurlijk geen goed, afgelopen jaar heeft de late inval van de winter het leven gekost aan veel kieviten. Nog even en dan staan ook deze vogels op de Rode Lijst.
Vanochtend toch maar even een rondje in het weidevogelgebied gemaakt. Met de verwachting niet veel te zien. Maar dat pakte toch anders uit!

Gezien:
- groep wulpen, ook losse exemplaren
- groep kieviten, ook losse exemplaren
- groep grutto's
- twee plevieren
- twee fazanten
- groene specht
- een slechtvalk
- een broedende (!) grauwe gans

Als dat toch niet duidt op het voorjaar....en ja hoor, ook hier komt de zon weer door.

Fijne dag!
Juffrouw Waardvleugel

Nabrander: give away gezien Doortje Dartel? Heel erg leuk en een tas is nooit weg.

zaterdag 9 maart 2013


Op weg naar een plaid

Enige tijd geleden op mijn blog granny's laten zien die samen op weg waren een vest te worden.

Tussendoor zoals dat gaat, andere fröbel-werkjes opgepakt en afgemaakt (ja, ja..;)). Af en toe het werk weer opgepakt en gedacht 'het is het niet helemaal', onderwijl broedend op een alternatief.
Dat duurde even maar toen ik afgelopen weekend met Marloes even de markt op ging en ook een paar winkels met een bezoek vereerde, tegen mooie groene kleuren katoen aangelopen die per bol nota bene 0,75 eurocent goedkoper waren dan dicht bij huis.

Ik ben van de groen (ook van de rose, oranje, rood en nog wat meer kleuren), dus direct 4 kleuren meegenomen en toen de link gelegd met het vest dat maar niet af kwam.
Ziehier het resultaat tot nu toe.

Ik ben helemaal jubelend, zo mooi vind ik het. Geen vest dus maar op weg naar een plaid, daar kan je er nooit genoeg van hebben vind ik.

Sterker nog ik ben dol op plaidjes, lekker 's avonds over de benen leggend die dan natuurlijk zijn opgetrokken op de bank...

Fijn weekend nog!
Juffrouw Waardvleugel

dinsdag 5 maart 2013

Een TOP-dag!

Al tijden geleden twee vrije dagen gepland: gisteren en vandaag! Ik kon van te voren niet bedenken dat het zo mooi weer zou worden...;)
Wat een voldaan gevoel heb ik. Van alles in de tuin gedaan (er komt al heel veel boven hoor), zonnebloemen gezaaid in de (verwarmde) kas. Heerlijk met de honden op sleeptouw. Veel gehaakt. Gewoon lekker gezeten in de zon (heb een hoofd als vuur!). Tot slot zat er nog een envelop in de brievenbus met veel leuke dingen (kipje, konijn, veertjes, paperclips, 'plak'memoblaadjes) van De creatieve uil. Helemaal blij dus! 

Op verzoek show ik nog even mijn aankopen op de sunday market: het blikje met herten en de grote stempel met een afbeelding van een zwaluw. Even voor alle duidelijkheid: het gaat dus om het blikje met ' keep it real' erop. De rest hoort min of meer bij mijn rommeltjes in het bureau.

En omdat ik weer eindelijk iets af heb, laat ik het kussen zien dat ik heb gebreid voor Marieke, ze zal er blij mee zijn. Ik ga het morgen even langs brengen.

Overigens is het kussen dus aan een kant gebreid met super zacht garen en heeft een label met een hertenkopje (nog over van de stof waar ik eerder kussens van heb gemaakt). De kleur is op de foto flets maar het is heel zacht groen. Echt mooi.

De weggevertjes zijn inmiddels verzonden. En zien jullie dat de teller bij de 40 volgers staat. HOERA, niet gedacht dat het zo snel zou gaan.

Tot het volgende bericht!
Juffrouw Waardvleugel

zondag 3 maart 2013


Kopjes, kopjes en nog eens kopjes

Even een paar foto's van mijn verzameling kopjes. Ik heb jullie eerder al deelgenoot gemaakt dat ik een verzamelaar ben. Een tik geërfd van mijn moeder, tenminste de 'servies-tik' dan. Voor de rest valt het wel mee, geloof ik. Vooral de kopjes met opdruk 'Te uwer verjaardag' en 'Ter herinnering aan uw 12 1/2 jarige Echtvereniging' vind ik erg leuk. Vroeger vierde je dat nog...;). Kopjes voor de man en de vrouw van verschillend formaat. Echt erg leuk.
Vandaag naar de sunday market gegaan in Amsterdam met zus en zwager. Laat daar nou een staande lamp staan met gestapeld serviesgoed als poot! Foeilelijk natuurlijk en niet meegenomen maar grappig was het wel.
Leuke dingetjes gekocht: mooie stempels, leuk blikje (voor postzegels) met hertjes erop. Lekker biologisch brood, vegetarisch pasteitje gegeten. Wat wil een mens nog meer?!

Fijne week.
Juffrouw Waardvleugel




vrijdag 1 maart 2013

Uitslag 'weggevertje'

Ik ben tevreden, mijn boekjes hebben een aantal nieuwe volgers opgeleverd. Welkom volgers, hopelijk ging het niet alleen om de boekjes maar ook om mijn blog...;)

Even lootjes gemaakt en (letterlijk) in de hoed (geen hoge) gedaan en manlief laten trekken. Daar hoeft geen notaris aan te pas te komen, we doen alles goudeerlijk. Manlief vindt het maar kinderachtig het hele gedoe met dat blog, de kadootjes, de briefjes met kaartjes, leuke presentjes. Nou hij mag het vinden, ik vind iets anders en gelukkig met mij een heleboel andere meiden. Natuurlijk valt het wel op dat er maar een enkele man tussen zit. Zal wel te maken hebben met ' multitasking' dat kunnen vrouwen gewoon beter. We doen zaken gewoon even tussen 'neus en lippen' door. Neem mannen die moeten er echt voor gaan zitten.

Nou genoeg gepraat. Er is getrokken en dit zijn de gelukkigen:

Even voor de duidelijkheid:
Boekje 1. Wimmie op de wandeling: Prutselz
Boekje 2. In de speelkamer: Mim
Boekje 3. Het verdwaalde konijntje: Bertiebo

Geven jullie even per mail je adres door? Dan zend ik het snel naar jullie toe.
En nog bedankt voor het meedoen natuurlijk!

Groet van Juffrouw Waardvleugel

Nabrandertje: iedereen de complimenten hè voor de leuke blogs en berichten die ik langs zie komen! (het is immers complimentendag vandaag!)