dinsdag 29 januari 2013

Hoera hoera hoera!!

Ik vind het zo leuk om jarig te zijn. Ik kan niet begrijpen waarom sommige mensen dat niet leuk vinden... Vanochtend vroeg om 06.30 uur het eerste SMS'je, er volgden er al snel meer. Telefoontjes van lieve familie en vrienden, een kadootje op het werk, een 'Lang zal ze leven'-liedje, kussen handdrukken, mails enzovoort. En zelfs al op mijn blog van afgelopen zondag 7 berichtjes van mensen die mij het beste wensen en nog vele jaren. Ik vind dat BIJZONDER.

Wat ook zo leuk is, nog de ouderwetse kaartjes (zie foto).
Veel vogels, dat vind ik ook zo leuk. Dat mensen weten dat je dat leuk vindt (is het nog te volgen??).

Kadootjes, groot en klein, praktisch en pure luxe, lekkere bonbons.
Maar ook vogeltjes van steen.
Ik ben helemaal in mijn nopjes!

En bij thuiskomst een lief kadootje van de buurvrouw!

We hebben maar patat gehaald, ook zo'n feestmaal. Nu lekker uitbuiken met een kopje koffie en tot slot zo'n lekkere (kado gekregen) bonbon.


Morgen weer een gewone dag!!
Groeten van Juffrouw Waardvleugel


zondag 27 januari 2013

Binnenshuis

Ja, ja we verblijven veel binnen op dit moment, wat een vies weer buiten nu. Het regent en de sneeuw is al voor een groot deel weg. Ook weer fijn! Vandaag vieren we mijn verjaardag. Ik ben een watermannetje dus eigenlijk zou ik van veel water moeten houden, ha ha.

Het is dus echt hobby-weer. Het kan nog net een uurtje voor de komst van familie. Moeilijk kiezen wat te doen, gisteren nog een half afgemaakt wollen borduurwerk gekocht voor een ' habbekrats' op een rommelmarktje. Gisterenavond bij het afnemende licht heb ik dit na 10 steken terzijde gelegd.
Een bril heb ik natuurlijk nog niet nodig ...;). Ook de shawl voor Anneke ligt nog te wachten op de volgende steken. En dan zijn er natuurlijk nog de honden, die ook aandacht vragen, vooral de kleinste van het stel!

Hij denkt regelmatig, ik ga maar op de mand liggen waar het breiwerk ligt, dan ziet ze me tenminste!!


Fijne dag!
Juffrouw Waardvleugel

dinsdag 22 januari 2013

Zooo weer een rondje velden achter de rug!

En me dus weer aangemeld bij een blog die ik nog niet kende. Thuis, mooie blog, sommige mensen maken er echt iets prachtigs van. Even ontspannen na twee dagen knetterhard werken. Lekker even achter de PC. Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar sneeuw en ijs worden een beetje oud, glibberig en geel. Ik heb er iets op bedacht: even wat foto's van het prachtige Oostenrijk (van afgelopen zomer) waar sneeuw en bergen lekker wit zijn. Kijk maar even mee:


Mooi hè? Bij de berghut kon je heerlijke koffie met Apfelstrudel mit Sahne kopen, niet te versmaden.

Ik ga maar snel een bakje koffie zetten, wellicht komt de smaak van de Apfelstrudel dan even terug...;)

Groeten Juffrouw Waardvleugel

zondag 20 januari 2013

Veel in het hoofd maar er komt weinig uit de handen

Hebben jullie dat nu ook? Dat je denkt oh ik zou dit wel even willen maken, dit wel even willen doen, soms wel lijstjes vol om er uiteindelijk op uit te komen, dat je heerlijk zit te dromen maar voor de rest niet veel activiteit vertoont....?!

Mijn zus Marloes heeft het tegenovergestelde, jullie zullen het vast wel weten. Zo actief als zij is, niet normaal. Nu heeft ze alweer 4 give aways gemaakt, ter viering van haar 100ste volger. Goed hé?
Samen via face time bezoeken we ook veel andere bloggers, wat een ontzettende creativiteit bij iedereen. Van cultuur, crea, kunst, natuur van alles scrolt voorbij. Zo leuk vind ik dat!

Ik vind iedereen ook zo ontzettend aardig, of ligt dat aan mij? ;)

Verder proberen we ook achter meer technische ' snufjes'  van het bloggen te komen, soms worden we dan een beetje 'gefrustreerd' omdat zaken net even anders gaan dan gedacht. Maar goed we komen er wel. Mijn blogje probeer ik dan ook af en toe aan te passen, te verwijzen, fotootje erbij, het meer ' op te leuken' dus.
Voor nu geen foto van een onderhanden werkje, wel van de open haard. Die straks weer aan gaat, natuurlijk. Het is bij uitstek een dag om de haard aan te doen en natuurlijk om verder te dromen kijkend in de vlammen....

Fijne dag!
Juffrouw Waardvleugel

donderdag 17 januari 2013

Envelopje en verder gefröbel

Vandaag lag er iets moois op de mat. Een envelopje van Marloes gevuld met een mooi vogeltje!
Ik ben er blij mee, vooral omdat er ook op staat ' vrij als een vogeltje' en ondanks die drukke baan, heb ik toch vaak dat gevoel.

Voor de rest weinig nieuws. Ik fröbel een beetje, tekeningetje hier en daar. Flowtje lezen (vind ik zo lekker ontspannend), boekje lezen, pennetje breien.


Het is nog steeds lekker koud, de Vijg die we van het najaar in de tuin gezet hebben, is ingepakt. Hopelijk voldoende.

Ik heb voor de zekerheid even op internet nagezocht of Vijgen de winter overleven. Dat is gelukkig het geval, tenminste vaak of soms, het is maar van welke kant je het bekijkt.

Ook in het kasje staan planten te overwinteren, het kasje is verwarmd, maar het blijft lastig om te zorgen dat 's nachts de temperatuur boven nul blijft, maar overdag niet te veel oploopt tot meer dan 10 graden.

Tot slot nog wat mooie foto's van rondom het huis, ik word er zo verschrikkelijk blij van!! Storm vindt het ook heerlijk, Jacky daarentegen bibbert al snel als een rietje of gaat zielig met z'n pootje omhoog... de uitslover!

Juffrouw Waardvleugel

woensdag 16 januari 2013

Een witte wereld!

Mooi hè? Zo rondom wit om ons heen. Op sommige plekken hier wel minstens 10/15 cm sneeuw.
En ja natuurlijk wat ongemakken in het verkeer. Ik heb er gisteren 3 uur over gedaan om naar het werk te komen, maar lekker geluisterd naar Radio 1. (Me dus vooral niet gek laten maken;))

Daar was ene Gezinus (prachtige naam!?) die vanuit Noord Laren verslag deed van hetgeen hij daar deed met z'n trekker. De eerste marathonbaan waarop geschaatst kon worden, daar ging het verhaal over. Prachtig, ik heb genoten. Wat krijgen we het te pakken van dit weer, schaatskoorts alom.
De foto hierbij geeft 'ons' Wieltje weer, waar als het kan lekker samen met de buurt geschaatst wordt inclusief "koek en sopie" (schrijf je dat eigenlijk zo???). Voorlopig is hier geen sprake van natuurlijk.

Het is jaren geleden dat ik op de schaats heb gestaan. Ben een beetje bangig om te vallen. Vind het wel BIJZONDER leuk. Ook wel menig tochtje geschaatst en ook op een heuse schaatsles geleerd op Noren te schaatsen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

Inmiddels is de zon hier even weg, maar goed nog net zo lekker natuurlijk.
Ik ga straks nog even met de honden de tuin in, niet werken natuurlijk, maar lekker liggen in een hot tube! Een frisse neus met een warm lichaam. Groeten!

Juffrouw Waardvleugel

zondag 13 januari 2013

Ik hou het niet meer uit, ik ruik het voorjaar.. maar ben bezig de tuin een winterbeurt te geven :))
Gisteren een kar vol boomafval uit de tuin gehaald, takken, takken, takken van de Vlier vooral. Erg mooi hoor die Vlier en ook haar producten maar een tuin met alleen maar Vlieren is toch echt niet de bedoeling. Vandaar even de grote zaagbeurten.

Gisteren even langs Welkoop gegaan daar stond een sierhoenders-club, leuk hoor de kakelende hanen hoorde je al bij binnenkomst. Er lagen al weer boekjes om zaaigoed te bestellen, dat vind ik altijd erg leuk om in te zien. Gelijk maar de eerste zaden gekocht. Te vroeg, ik weet het, maar ik kon het niet laten.

Al jaren hou ik tuindagboeken bij. Niets leuker dan de jaren even naast elkaar te leggen, wat was het weer, welke activiteiten deed ik rond die tijd en wat zag ik allemaal voor bijzonderheden, ook buiten de tuin.

Gisteren bijvoorbeeld 3 reeën gezien in het natuurgebied, gelukkig zagen de honden ze niet. Pfff.  Witte reiger (al niet meer zo bijzonder), staartmezen, roodborstjes in de tuin.

We hebben sinds een aantal weken de Pindakaas buiten hangen voor de vogels. Niet aan te slepen!


Voor de rest is het hier in huis lekker druk, zit tussen de rommel m'n blogje te schrijven. Er liggen boekjes, her en der, de kratjes met speelgoed staan beneden en er is een heus kasteel gebouwd.

 Een fijne zondag nog!

Juffrouw Waardvleugel

vrijdag 11 januari 2013

Begin van het weekend, heerlijk.

Het weekend begon wat later dan ik had verwacht, file door een auto-ongeluk was hiervan de oorzaak. Desalniettemin weekend! Zonder regen en een beetje koud, altijd lekker. Het ritueel van de vrijdagavond is er een van een lekker glas wijn, mmm. Onthaasten.

Ook een check van de privé-mail en even een ' wandeling'  langs de blogs helpt om in de weekendsfeer te komen. Van Veere tot een kruid tegen hondenblaffen, vrolijke berichten die soms van ver, soms van dichterbij komen.

Dit weekend wordt een beetje druk. Dochterlief wilde wel eens een dag/nachtje komen ontspannen bij ons. Met het hele gezin natuurlijk, dus dat wordt een drukker huis dan normaal met 5 personen erbij. Wel erg GEZELLIG HOOR. Lekker eten en even aandacht voor elkaar.

Van de week is er niet veel gekomen van creatief bezig zijn, heb wel wat tekeningetjes gemaakt, maar de moeite van het showen niet waard.
Om het weekendgevoel goed weer te  geven,  twee foto's van de honden, die er ook aan toe zijn, aan wat rust!

Juffrouw Waardvleugel

zaterdag 5 januari 2013

Wat een troosteloos weer vandaag!

Ik ben niet stemmingsgevoelig (gelukkig) maar zou het wel worden met dit weer. Wat een miezerigheid, er is geen klap aan. Dat vinden ook de honden die mij regelmatig aanstaren of ze niet even lekker uit kunnen rennen. Maar het is zo vies en nat in de polder, ik hou het bij een klein rondje om. Dan nog zijn ze zwart als ze binnenkomen BAH!

Gelukkig kan ik mezelf goed vermaken (te goed...). Afgelopen week m'n vestje afgemaakt, waar ik in een van mijn eerste blogs over sprak, op 10 november jl. om precies te zijn. En ik kan niet anders zeggen, het is gelukt. Het vest past en ziet er precies zo uit als ik eerder in gedachten had.
Het breien was een werk, garen dat niet uit te halen is, nauwelijks terug te steken, pfff, heb ik menigmaal gedacht.

Maar goed, toch doorgewerkt, ik laat me niet snel kennen.
Op de eerste foto, het rugpand in de brei-tas, de tweede foto in vol ornaat KLAAR en dan natuurlijk nog wat details. De mooie houten knoopjes gekocht op een crea-markt, handgeschilderd, superleuk.

De volgende foto, waarin goed het bandje te zien is dat ik heb bevestigd onder de rij knopen. Geeft een beetje houvast, anders trek je de knopen er zo doorheen ;(
Tot slot mijn eigen merkje zichtbaar en wel op de zijkant achter. Beetje gek wel leuk. Dat doe ik graag.

Veel foto's voor zo'n stukje over een vestje, nu maar hopen dat het blogje er een beetje uitziet, want alles staat wel wat ver van elkaar. Eerst maar even proberen, voorbeeld dus.... (even wachten), gekeken.... het resultaat is inderdaad kaal. Geen idee hoe anderen dat toch anders kunnen doen..

Even doorschrijven dus. Gisteren veel commotie op de blogs gelezen, over foto's die je niet meer kan benaderen of in ieder geval op een andere manier moet gaan benaderen.
Met Face Time open geprobeerd de site van Marloes weer toonbaar te maken en informatie aan te vullen waar die opeens was verdwenen...

Dat is dan altijd weer lachen want wat stond er ook weer als tekst bij het profiel? Gek, zo snel je dat kwijt bent. En wat zet je er dan neer, zodanig dat mensen je op de juiste waarde kunnen schatten en
niet direct al je minder goede kanten kunnen achterhalen?
Vooropgesteld dat die er zijn.... ha, ha.

Het zal komende week wat stiller zijn op mijn blogje, gewoon weer hard aan het werk. Ook weer lekker natuurlijk.

Voor morgen nog een fijne zondag allemaal!

PS: al gezien dat ik 15 volgers heb?! 

Juffrouw Waardvleugel

donderdag 3 januari 2013

Tijd in overvloed

Heerlijk nog een paar dagen vrij en gisteren lekker actief geweest. Het was weer een geweldige dag, lekker zon lekker fris. Tijd dus om weer in de tuin te werken. Wat knapt dat op zeg, met buitenwangen en lekker rozig 's middags nog een andere activiteit opgepakt. Er lonken voldoende dingen.

Nu een kussen gemaakt voor mijn dochter Marieke, al zo'n twee maanden geleden bij de plaatselijke schilder met woonaccessoires een lapje stof besteld. Helemaal geweldig vond ik het. Het is van het merk 'Onszelf'. De naam sprak me al aan, het is het label van twee meiden die voor zichzelf zijn begonnen (we gaan gewoon voor 'onszelf' beginnen, ik hoor het ze zeggen). Nou het is gelukt hoor, de prachtigste ontwerpen worden gemaakt. Van het stukje stof dat over was (eerder al twee kussens voor onszelf (!!) gemaakt) nu dus een kussen voor dochterlief. Ze heeft er best lang op moeten wachten.


Mooi hè? De tussenrand, op de foto's bijna niet te zien, is gemaakt van een oud gordijn (had Marloes nog liggen). Het staartje, echt bont, volgens mij nerts, gescoord op een tweedehands marktje in de buurt. Knopen uit de knopenbak. M'n eigen labeltje erop en klaar is Kees.

Toevallig kwam schoonzoon even langs, het kussen kon dus direct mee. Marieke blij! Het voelde als een verjaardagscadeautje zei ze door de telefoon. Ik kan tevreden op deze dag terug blikken.

Juffrouw Waardvleugel

dinsdag 1 januari 2013

Beste mensen,

Een PRACHTIG 2013 gewenst. Ik hoop dat mijn trouwe volgers, trouwe lezers blijven! En dat we elkaar een beetje beter leren kennen, leuk. Het is prachtig weer op dit moment. Blauwe luchten, zon, een mooi begin. Laten we hopen dat het geluk met ons blijft. Laten we de momenten van geluk ook pakken. We leven NU, niet straks of gisteren.

Laten we elkaar ook vooral een beetje warmte geven, daar wordt de wereld ook mooier van.

Gisteren het jaar uitgeluid bij mijn zus Marloes, die me ook even heeft voorgedaan hoe je 'linkt'. Dat weten we dus weer. Mijn vestje afgebreid, is prachtig geworden, foto's volgen. En daarna lekker aan tafel zitten tekenen. Ben best wel creatief maar tekenen is niet echt mijn ding. Maar goed met Zentangle kom je een eind. Zie hier het resultaat. Ben er best trots op!


Je hoofd wordt er lekker leeg van en bijkomend voordeel, je blijft wakker. De avond was dus zo om.
Het goot van de regen, het knallen viel dus erg mee, de straten bleven best wel schoon.
Dat hebben we dus maar weer gehad, de feestdagen. Even weer terug in het gareel komen, dat pondje moet er weer af. Zo direct de jas aan en lekker naar buiten even uitwaaien.

Omdat ik al lonk naar het voorjaar (beetje vroeg ik weet het), op mijn blog foto's geplaatst van Krokussen, een Ganzennest plus een nest van een Scholekster! Mooi hè?

Juffrouw Waardvleugel