zondag 30 december 2012

Wolken en water..

Ik kan natuurlijk niet achterblijven bij zoveel moois, de foto's met wolken vliegen me om de oren. Nu wil het feit dat ik een aantal weken geleden een werkelijk prachtige zonsondergang heb gefotografeerd ... met wolken natuurlijk je raadt het al.

Prachtig he?! Vooral de kleur is GEWELDIG.
Dat hebben we wel een aantal weken moeten missen. Wat een regen is er gevallen en dan is er een overvloed aan wolken, van die grauwe grijze.

Bij ons in de polder is het echt heel erg nat. Voor ons huis is een stukje land (onland genaamd, omdat je er feitelijk niets mee kunt). In het begin dat we hier woonden dachten we, hoezo 'onland'?

Nu weten we wel beter. Het lijkt alsof we aan het IJsselmeer wonen. Wel heel prachtig toch.

Een veelheid aan vogels kabbelen rustig heen en weer op het eerdere stukje onland.  Wandelen met de honden op het stukje schapendijk kan al zeker een week niet meer. Ze kunnen er nu zwemmen.
Gisteren was het een goede dag, geen regen in ieder geval, dus hebben we een stuk van de tuin onder handen genomen. Winterklaar gemaakt (de winter is al begonnen maar goed), we konden niet verder omdat we simpelweg al het afval niet meer kwijt konden. Dus het volgende stuk doen we nadat we het groen naar de bio-afval hebben gebracht. Dat zal komende week zijn, nu maar hopen dat het weer beter wordt zodat we onze goede voornemens ook waar kunnen maken...

Een ieder die dit leest wens ik een gezellig oud en nieuw toe, tot 2013!

Juffrouw Waardvleugel

zaterdag 22 december 2012

Kerst en kerststallen

Bijna is het zover: Kerst. Altijd weer een mooi feest tenminste dat vind ik. Een beetje familie om je heen en laten weten dat je van hen houdt, dat vind ik heerlijk. De kamer met de boom en de takken en natuurlijk de kerststal van mijn ouders. Een aantal jaar heb ik hem niet neer gezet, voor mij hoefde het niet die stal. Maar sinds afgelopen jaar toch weer neer gezet. Symboliek hoort bij dit feest!

Zoals je ziet zijn er schilfers af maar toch de stal mag blijven. Afgelopen week bij het doen van de boodschappen tegen een prachtige porseleinen stal aangelopen. Een beetje a la Hummel. Super duur alleen, dus niet gekocht.

Sowieso niet echt veel kerstspullen staan, het huis is al vol en wordt dan echt te vol.
Bovendien ben ik meer van oude spulletjes, iets wat al jaren meegaat en weer helemaal in is.

Ik verheug me dan ook op de wintermarkt hier in de buurt, pas over een maand trouwens, waar
voor een grijpstuiver veel leuks te koop is, zelf leuke tweedehands kleding. Daar ben ik ook van. Ik kan er veel lol in hebben er goed uit te zien voor weinig geld, maar daarnaast heb ik ook dure stukken, van die basiszaken die overal bij kunnen.

Ik ben dus een ' wisselend' type..;)

Ik wens jullie fijne dagen toe, ben vast wel weer online maar of ik tijd heb voor een nieuw bericht dat weet ik niet, heb veel dingen op mijn lijstje staan. Tot later van de week!

Juffrouw Waardvleugel


dinsdag 18 december 2012

Hoera!

Twee pakjes stonden te wachten bij thuiskomst. TWEE!

Een met de beschilderde ganzen-eieren van Yolanda en een met mijn swapje. Corien had eerder aangegeven dat ze wat later was met het maken, geeft niks, 'wat in het vat zit verzuurt niet' zei mijn moeder altijd. Super spannend het pakketje open te maken. Nee, niks geen enveloppe, maar een heus pakje. Met daarin twee lichtjes bekleed met haakwerk, een magneet-boekenlegger (hoe wist Corien dat ik graag lees???), een pakje zakdoeken met de Kerstman erop. Een heerlijk zakje met kruiden Hope (staat nu in het halletje omdat de honden toch wel een beetje ' stinkerig'  worden met dit weer) en een mooie kaart beschreven met lieve wensen voor de komende tijd.
Alles leuk ingepakt, zo hier en daar een belletje.


Wat ontzettend leuk!

En ook de ganzen-eieren zijn het helemaal, staan nu te pronken op een randje bij het raam bij andere spulletjes (ik heb overal spulletjes, teveel zelfs).

Meiden bedankt allebei.

Met groet,
Juffrouw Waardvleugel

zondag 16 december 2012

Hij staat hoor, de kerstboom. In vervolg op mijn vorige blog heb ik een aantal foto's gemaakt van al de vogeltjes in de boom. Leuk he?!


Bij het opzetten aan mijn moeder gedacht. De laatste jaren vond ze het een heel werk, het opzetten van de boom, Joost onze zoon bracht uitkomst want die vond het leuk dit voor oma te doen. Ik heb toen wel eens gedacht (en ook gezegd) "Hoezo veel werk?"



Maar ik merk dat ik er ook anders over ga denken. Wat een gedoe elk jaar weer: alles van zolder halen, checken op compleetheid, nadenken over waar dat verlengsnoer nu ook alweer was, het kleed voor om de voet, de kerstboomvoet zelf enz.

Er zullen mensen zijn die dit keurig bij elkaar hebben liggen, dat probeer ik ook, maar dat lukt toch niet helemaal.

Elk jaar weer (al 35 jaar) vraagt mijn man of we geen andere lampjes hebben en dan zeg ik (al 35 jaar) dat we dat niet hebben, en dat deze goed genoeg zijn..;)).


Elk jaar weer ben ik verrukt van de kerstvogeltjes die ik al heb. Traditie is inmiddels geworden dat er elk jaar tenminste 1 vogeltje bij wordt gekocht.

Ook de kerststal neer gezet. Zo'n oude, ook van mijn moeder geweest. Die foto's volgen nog, later deze week.

Jackie moet er aan wennen, interessant.. en is de boom ook goed genoeg om een plas tegen te doen?

Groeten,
Juffrouw Waardvleugel

zaterdag 15 december 2012

De kerstboom is gekocht. Een prachtige boom, voor veel geld maar gelukkig 15 euro minder dan de eerste boom die we zagen. Van de 'weersomstuit' zet ik hem maar eerder neer. We moeten er dan maar iets langer van genieten voor dat geld.

Ik weet niet hoe het anderen vergaat, maar ik heb bijna de hele boom met vogeltjes hangen. Elk jaar een nieuw vogeltje erbij. Ik heb inmiddels hele mooie. Ik ben van de vogels. Veel te laat overigens heb ik het mooie daarvan door gekregen. Ik ben dus een vogelaar die het laat geleerd heeft en dat is te merken...;).

De weidevogels daarin ben ik thuis en inmiddels herken ik ook menig tuinvogel/fluiter. Ontzettend leuk die vogeltjes. Zo hier en daar in tuin hangt een zadenbol, hangt de pot met pindakaas. In het kippenhok staat altijd voer, dus een Walhalla voor de hele buurt.

Inmiddels heeft het vogelvirus zich uitgebreid tot de servieskast waarin allerlei soorten vogels een plek hebben gevonden. Losse vogeltjes, vogels op schilderijtjes, op servies, tafelvogels.


Zo surfend over internet op zoek naar leuke blogs ook terecht gekomen bij 't Brocante Huuske, in de webwinkel tegen mooie geschilderde ganzeneieren aangelopen met allerlei vogeltjes. Ik kon het niet laten en heb er twee besteld, ze worden nu geschilderd en komen er aan. Ik verheug me erop.

Groet,
Juffrouw Waardvleugel

woensdag 12 december 2012

Maandag jl. een pakketje in de brievenbus. Pontificaal door manlief op tafel gelegd zodat ik het direct zag bij thuiskomst. Het is je swappje zo meldde hij, maar dat was het niet. Ik zag direct het mooie krullerige handschrift van mijn oudste zus (drukdruk.blogspot). Ik had nog wat tegoed.

Eerder dit jaar zag ik van haar hand een theedoek met een kipje erop, en aangezien ik nogal wat kippen-schilderijen heb hangen in de keuken, leek het me wel leuk ook een theedoek te hebben met een kip erop. De enveloppe was al zeer aantrekkelijk. Mooie zegels (niet afgedrukt, dus nogmaals te gebruiken) en decoratie met mooie plaatjes. Binnenin twee (!!) theedoeken, een mooi kaartje en een kerstkaart zelfgemaakt.


Super mooi!
Zoals mijn zus betaamt er op een keurig stickertje met haar naam, je ziet het op de foto.
Zus bedankt, een van de twee theedoeken hangt al te pronken bijna te mooi om iets mee af te drogen.



En om maar bij de keuken te blijven in deze blog. Ik ben lekker bezig met het maken van winter-gerechten. Er komen eters en soms is het dan leuk de echte ouderwetse recepten van moederlief voor de dag te halen. Hachee (schrijf je dat zo?) en Hutspot en een lekkere Zuurkool-pot. Het ruikt hier heerlijk! Zijn er lezers die ook familie-recepten hebben die de moeite waard zijn? Stuur lekker het recept even door of het moet erg geheim zijn ;)).
 

Voor straks, smakelijk eten!
Juffrouw Waardvleugel

zondag 9 december 2012

Hoi allemaal,

Het is alweer een week geleden dat ik mijn swapje heb opgestuurd naar mijn swap-maatje. Ik heb er een leuk pakketje van gemaakt. Naast twee zelfgemaakte dingetjes, zie foto, er ook een leuke kaart, een klein notitieboekje, een rendier-spiegel-sticker, kleine houten dennenboompjes bij gedaan. Allemaal niet op de foto...

De enveloppe beplakt en weer in een gewone witte enveloppe gedaan, want anders wordt het aantrekkelijk om hem vooral NIET te laten bezorgen.
Ik was er zelf erg content mee. Ben benieuwd wat ' de ander' er van vindt.

We gaan gestadig nu naar de feestdagen. De kerstboom is nog niet gekocht. Van huis uit mee gekregen, zetten wij de boom laat neer. Afgelopen jaar een prachtige boom gehad.

Meestal koopt Ron deze in de buurt. Zo ook afgelopen jaar. Drie keer is hij terug gegaan naar de verkoper om te kijken of er een mooie boom stond om vervolgens thuis te komen met een boom die de kamer niet gehaald heeft. Ha, ha. De onderkant was mooi vol, zo ook de bovenkant, maar het midden.. daar zat amper een takje. De boom hebben we in de tuin gezet met lekkere zaadbollen voor de vogels, daar was hij goed genoeg voor.
Dit jaar ga ik even mee uitzoeken ;)

Fijne zondag nog!
Juffrouw Waardvleugel

vrijdag 7 december 2012


"wat een weertje koekepeertje"

Paniek in Nederland gisteren, er vallen vlokken sneeuw en dan is alles ontregeld. Weeralarm code oranje. Wat een gedoe allemaal.
Het is gewoon HEERLIJK!! Tuurlijk het kan lastig zijn als je de weg op moet. Ik heb er gisteren ruim 2 uur over gedaan om vanuit de Bommelerwaard naar Schiedam te reizen maar dat mag de pret niet drukken. Ik geniet, wat is de wereld toch mooi onder een wit dekje. Omdat de plicht riep geen foto's kunnen maken. Maar hierbij wat kiekjes van afgelopen jaar.





Prachtig hé?  

Juffrouw Waardvleugel




woensdag 5 december 2012

Op woensdag probeer ik net iets meer dan de andere doordeweeksedagen te genieten van huis en haard (inclusief de polder). Vanochtend de dag begonnen met even lekker met de honden door de polder te lopen. Ik zie dan bijna nooit een andere wandelaar en dat is heerlijk, want je waant je even alleen op de wereld (behalve de honden dan natuurlijk;)).
Het enige dat lastig is, is de natte grond en de blubber die dan natuurlijk ook op de honden en uiteindelijk op mij komt. Mijn auto probeer ik schoon te houden, maar dat is een onmogelijke taak.
Onderstaand nog een paar foto's die ik geschoten heb. Mooi he?!





Vandaag trouwens een spannende dag voor velen, Sinterklaas komt immers. Ik vind het een prachtig feest. Gisteren op de radio nog even kort een discussie gehoord over Zwarte Piet, natuurlijk weer de vraag of dat zo maar kon, dat zwarte. En of we niet over moeten gaan tot beperkt zwart, bijvoorbeeld een paar vegen roet op de wang. Wat een ongelooflijke onzin is dat.
Beste mensen allemaal, Sint maar ook Piet (vooral zwarte Piet) is onderdeel van ons cultureel erfgoed. Laten we daar van af blijven. Het hoort er bij!

Voor straks dus een heel fijne middag en avond, hard zingen uit volle borst, misschien komt hij langs.

Groeten, Juffrouw Waardvleugel