woensdag 28 november 2012

Openbare zwemles

Vandaag naar de openbare zwemles geweest van Jasmijn. Want het gaat erg goed met zwemmen, ze zit al in het IJsberen-bad. Wat wordt ze groot. Ze ging ons parmantig voor naar de kleedruimtes en kleedde zichzelf om in een van de aparte zwemhokjes.

Ze ging ons voor naar haar plek in het bad waar de juffrouw ook al gauw naar toe kwam en een aantal andere kindjes, 5 stuks. Bijna een privé-les. Het kurkje ging om, een oranje, met 3 kurkjes. Niet de gele met 4 kurkjes, zover is ze al.

Er werd naar hartenlust gezwommen. Nu gaan we twee baantjes zonder kurkje zwemmen zei de juf, kan je dat Jasmijn? Nee, zei Jasmijn. Proberen maar zei de juf, ik blijf meelopen aan het randje. Hup daar ging ze, en natuurlijk ging het goed. SUPER ging het!


Tegenwoordig moeten de kindjes al kunnen duiken voor hun A-diploma. Duiken en onder een mat door die door de juffrouw werd vastgehouden. Hup, daar ging Jasmijn weer.

Ze zwom een beetje scheef onder water en de juffrouw vroeg of ze haar ogen open had. Nee, zei Jasmijn, want dan loopt mijn hoofd vol!

Is dat niet schattig?!



De juffrouw zei dat het wel kon en dat ze even met haar ogen moest knipperen, want dan
ging het water er vanzelf uit.

De volgende sprong zwom ze recht met de
ogen open dus. Knap he?!

Na de Kerstvakantie mag ze weer verder naar
het volgende groepje.

Trots als een Pauw zijn we, met de zomer van 2013 kan ze vast lekker zwemmen.
Weer een zorg minder.

Groet van Juffrouw Waardvleugel

dinsdag 27 november 2012


Nieuwe 'look'

Ben even aan het uitproberen, mijn blog ziet er dus heeeel anders uit. Nog niet naar zin, want de achtergrond rolt niet mee. En dat terwijl ik toch echt ergens zag dat je dit aan kan passen.
Ik laat het maar even zo. Misschien heeft iemand de oplossing en kan me even wegwijs maken.
Dus graag een reactie van de 'echte' ontwerpers.

Ook ik ben lekker weg geweest afgelopen weekend, zie ook Marloes Kreatief en Drukdruk. Wat was het heerlijk!
Wind, wind en nog eens wind. Stel dat de boot niet vaart? Dat vroegen we ons even af, zondag in alle vroegte. Ik droomde stiekem dat ik langer vast zou blijven zitten. Geen straf wat mij betreft, lastig dat wel. Maar goed zover kwam het niet, de boot 's middags laat voer gewoon uit.


Hierbij een mooie foto van de kolkende zee. We zijn met de Vliehorst-express naar het uiterste puntje van het eiland gereden, een prachtige ervaring, vooral met die wind. Aldaar aangekomen bij een huisje uit 1890 met prachtige schatten. Vooral de flessen met inhoud spraken me erg aan. Flessenpost is wel heel erg spannend! Dat is wat anders dan een blog, wat is de tijd veranderd.



De tocht werd opgeleukt door Zeemansliederen en een accordeonist. Uit volle borst meegezongen natuurlijk. Wat kan het leven toch mooi en ongecompliceerd zijn op zo'n eiland.

Groet,
Juffrouw Waardvleugel

dinsdag 20 november 2012


Van de week 'Boer zoekt vrouw' gekeken? Ik wel, ben er dol op. Sowieso op het boerenland. 7 Jaar geleden vanuit Amsterdam naar deze streek gekomen. En toen is de liefde voor het boerenleven die er natuurlijk al wel was en sluimerde alleen maar groter geworden.
Ik hou van de stilte, de geur van mest, het pure ' back to basic'. Maar ook van het geluid van trekkers, de weidevogels, de koeien.


Ja natuurlijk was het wennen, in die zin dat je er rekening mee moet houden dat op zondag de wereld gewoon stil staat. Geeft niets er is ook in stilte genoeg te doen.
Ik roep altijd dat ik in een volgend leven boerin word, of boswachter of hovenier. Lijkt me ZALIG. Tegelijkertijd vraag ik me af hoe ik nu toch achter dat bureau op die plek terecht ben gekomen?!

Ik weet niet of meer mensen dat hebben, het gevoel na 3 weken vakantie dat je wordt opgesloten, het happen van frisse lucht een bijzaak wordt in plaats van hoofdzaak? Terwijl de baan toch ook prima is.

Ik vind dat mensen hier meer oog hebben voor elkaar, al was het voor sommige buren wel erg verrassend dat we uit de grote stad kwamen. Een enkeling zei ook dat het niets zou worden.
Maar ik roep dan altijd dat een mens overal kan wennen, gewoon omdat je simpelweg jezelf altijd meeneemt.


Een mooie uitdrukking uit de nabeschouwing van 'Boer zoekt vrouw' is:
   "Als je tevreden bent, ben je schatrijk. Als je het niet bent, ben je straatarm."
Ik sluit me daar dubbel en dwars bij aan!

Groeten van Juffrouw Waardvleugel

zondag 18 november 2012


Wat was het een heerlijk weekend. Lekker naar Amsterdam geweest, leuk feestje gevierd waar ik verschrikkelijk heb gelachen, mooi weer (tenminste vandaag), lekker naar een tweedehands marktje geweest, leuke dingetjes gekocht (huis weer voller;() en tot slot lekker in de tuin gewerkt waar korven vol bladeren uitgekomen zijn. Er hangen nog genoeg bladeren aan de bomen om over een week hetzelfde te moeten doen, maar goed.


Mijn tuindagboek maar eens even bijgewerkt. Ik heb er 7 op een rijtje en het is heel leuk te lezen hoe het de afgelopen jaren was in de tuin rond deze tijd. Daarbij mijn favoriete boek 'van stal gehaald. Zooo leuk.

En natuurlijk het prachtige patchwork quilt meegenomen gemaakt door Marloes (marloeskreatief). Dat ligt nu te pronken op de bank. Zo mooi! Zus nogmaals heel erg bedankt!! Dat wordt vast een familiestuk...

Tot slot nog een paar foto's van onze twee kipjes, lekker scharrelend in de tuin. Heb net een paar andere kippenpootjes in de pan aangebraden, gek idee eigenlijk. Ze zullen niet minder smaken overigens.



Tot van de week!

Juffrouw Waardvleugel

donderdag 15 november 2012



Ik ben met een aantal dingen tegelijk bezig, zoals zoveel van jullie dat ook zijn. Jarenlang heb ik geen haaknaald aangeraakt, ik was meer van het breien. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken en in de leer gegaan bij Marloes. En ach als je zo even bezig bent dan gaat het weer lekker.

Ben er alleen nog niet uit wat het precies wordt. Er zijn een aantal keuzes. Een sprei, een plaid, een vestje.... even nog geen idee. Een groot aantal van deze rondjes zitten al aan elkaar en het leuke is dat bijna geen rondje hetzelfde is. Het leuke is ook dat dit makkelijker meenemen is dan een breiwerk.


Zoals je kunt zien ben ik gek op rose, oranje, rood. De enkele groene er tussenin. Voorlopig ben ik nog wel even bezig. Het zou mooi zijn als ik in het voorjaar er iets mee doe.

Groet, juffrouw Waardvleugel

dinsdag 13 november 2012


Vondsten ik ben er gek op. Mooier dan menig aangeschaft ding, ik kan verrukt kijken en speuren naar allerhande botjes en schelpjes en daarbij bedenken dat ' the circle of life' voor ons mensen nog zoveel verrassingen en onwetendheden heeft.

Ik huiver bij genetische manipulatie. Want weten we waar we mee bezig zijn? Vandaag een groot artikel in De Volkskrant...over de gentech-muggen ingezet tegen dengue. Ik ben er niet zo blij mee. Misschien komen we er over lange tijd achter dat we toch niet hadden moeten manipuleren!
En wat dan? Kunnen we nog terug?

Terug naar mijn blijheid en verwondering over de natuur. Of het nu om schelpen gaat of veertjes, als ik ze zie liggen, buk ik en ga rapen. Gevolg: tientallen veren en veertjes in een glazen pot en schelpen op de rand van de wc, in potjes, keurig gerangschikt. Inmiddels beschik ik naast de schelpen van een bepaalde soort ook over het fossiel daarvan. PRACHTIG!


Ik ben ook dol op allerhande skeletjes, ik heb er ook een aantal vooral koppen van vogels spreken me aan. In huis heb ik dan ook menige stolp met dit soort materiaal staan. Ik ben er nog steeds erg verrukt van. Vergelijken in boeken, om precies te weten te komen van welke soort dit een skelet is, dromen en koesteren, oppakken en verwonderen. Ben ik de enige die dit heeft of zijn er bloggers die ook zo verzot zijn op dit soort zaken? Leuk als je even reageert.


Groet, Juffrouw Waardvleugel





zaterdag 10 november 2012


Het is een beetje miezerig vandaag. Geen weer om in de tuin te werken, of het moet even kort zijn. Noch weer om lange wandelingen te maken met de honden, het is gewoon ook verschrikkelijk nat op het land. Een donkere dag dus.

We strijken dan lekker neer in de woonkeuken en rommelen wat aan. Ik heb weer m'n breiwerk opgepakt. Moet ook wel want het moet een shawl worden voor mijn zus en dan is het natuurlijk wat lekker als ze die dan ook nog deze winter om haar nek kan doen. Ik geef mezelf een opdracht om tenminste twee patroontjes te doen, een is al weer gedaan. De opdracht is nodig omdat ik ook vandaag van hetzelfde garen (mohair/zijde) een bol gekocht heb met de kleur Klaproos rood/oranje.
Heel erg mooi! En dat lonkt dan al weer naar het voorjaar. Bij elke steek die ik daarmee brei denk ik aan velden vol klaprozen en zo'n strak blauwe lucht erboven. Zie je het voor je?




Vanochtend bij het wandelen weer veel ganzen gezien, die zijn aan de trek volgens mij, we horen ze 's nachts ook overvliegen. Een heerlijk geluid. Ze maken best wel veel lawaai tijdens het vliegen, bewonderenswaardig want het vliegen zal de nodige energie kosten en onderhand een gesprek met elkaar voeren zal niet meevallen ;). Een check in een vogelboek waarin vermeld wordt dat ganzen  soms wel op 9500 meter hoogte vliegen. Ook wordt vermeld dat er tijdens de trek sneller wordt gevlogen dan normaal en dat de meeste vogels dus 's nachts vliegen. Fascinerend!

Deze week komt er op TV het programma Earthflight waarbij de wereld wordt getoond vanuit vogelperspectief, over zes werelddelen vliegen vogels van noord naar zuid en de kijker vliegt mee. Dat ga ik zien natuurlijk. Kan ik eindelijk mijn droom om zelf te kunnen vliegen een beetje waar maken. Vandaar ook mijn keuze voor ' mijn' naam.

Juffrouw Waardvleugel



woensdag 7 november 2012


De afgelopen dagen hebben twee zaken mij geraakt. Het eerste betreft het bericht van Tim Ribbering, die een eind aan zijn leven maakte omdat hij, naar het schijnt, jarenlang gepest werd. Schokkend dat dit nog steeds gebeurt en dat niemand er erg in heeft gehad.
Waar ligt dat nu toch aan vraag ik me af? Weten we het wel maar doen we er niets aan, bang betrokken te worden? Bijzondere mensen moeten we koesteren vind ik. Niet najagen.
Het zal je maar overkomen, je kind pleegt zelfmoord. Daar kom je nooit meer overheen, lijkt me.

Het tweede punt wat me meer deed dan ik aanvankelijk had gedacht is de verlenging van het presidentschap van Obama. Vanochtend naar het werk in de auto, naar zijn overwinningsrede geluisterd. De koude rillingen liepen over mijn rug. Dat een man zo'n effect kan veroorzaken. Het publiek was uitzinnig van vreugde, de eenheid voelde je gewoon. Wat een energie kwam er vrij!
Natuurlijk ga ik vanavond het journaal kijken, ik MOET dat gewoon zien.

Tja en wat heb ik verder nog gedaan. De kamer weer een stukje gewit, dat vind ik ook altijd energie gevend, mooie witte wandjes tijdens een donker jaargetij. Weet wel we hebben een wat kleurig huis, er zijn maar weinig wandjes wit. (Heeft natuurlijk ook met ' vieze'  honden te maken in een polder-kleigebied. Niets blijft lang schoon.) Het weinige wit moet dus ook echt wit zijn en blijven.
Tijdens het witten in een stille kamer een geritsel gehoord, van de week ook al. Er zit ergens een muisje, maar niet te zien en gelukkig nergens muizenkeutels. Spannend geluidje altijd wel. Ik ben er niet bang voor, maar als iets springt of snel gaat rennen dan ren ik natuurlijk ook snel weg..



Om het beeld en de sfeer die ik proef deze week te completeren nog een paar foto's van onze mooie polder. En... bedankt mensen die volgen. Erg leuk!

Juffrouw Waardvleugel

zondag 4 november 2012


Ik waag het erop, een tweede bericht en nu met foto's, als het lukt natuurlijk. Gisteren nog even geexperimenteerd met kleuren. Het resultaat is een blog met een andere kleur, meer passend bij 'Hemel en aarde'.
Inmiddels twee volgers, mijn zussen natuurlijk. Leuk meiden!





Vanochtend vroeg uit de veren en heerlijk gaan wandelen met de honden. De weersverwachting van vandaag is eerst mooi en later regen, dus ik pakte het moment. De foto's liegen er niet om. Wat is de polder toch mooi. Daar word ik dus altijd rondom gelukkig van.



De honden ook, ze staan er mooi op. Ik heb ze wel even vast moeten zetten, want echt stilzitten daar doen ze niet aan.

Juffrouw Waardvleugel

zaterdag 3 november 2012

Al lange tijd volg ik anderen die een blog hebben, vooral mensen met twee rechterhanden. De laatste maanden zie ik allerlei mooie en minder mooie gehaakte, gebreide, geplakte, gepatchworkte (is dat eigenlijk een woord?) zaken aan me voorbij gaan.
Stiekem denk ik een eigen blog ook wel leuk... Maar door die drukke baan niet verschrikkelijk creatief actief. Ook huis, haard en honden vragen de nodige aandacht. En een eigen blog raak je daar niet verslingerd aan?

Toch maar de stoute schoenen aangetrokken. Nu nog precies uitvinden hoe het moet en vooral hoe mijn eigen blog LEUK wordt. En natuurlijk volgers krijgt.

In ieder geval voel ik me nu als tussen Hemel en Aarde, nog niet helemaal geland maar nog ergens zwevende.

Op naar de eerste volger!

Juffrouw Waardvleugel